2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Nem esett ki a Cottbus, örül Merkel

Semmi kétséget nem hagyott Angela Merkel afelől, hogy a labdarúgásban hova is húz a szíve: a német kancellár ugyanis meleg hangú levélben gratulált az Energie Cottbus együttesének abból az alkalomból, hogy nem esett ki a Bundesliga első osztályából.
2008. május 13. kedd 14:06 - Hírextra
"Soha nem adtam fel a reményt, hogy sikerül a bennmaradás" - írta egyebek között a Cottbus közelében, az egykori NDK-ban nevelkedett Merkel, aki a közelmúltban (épp ezért is) az Energie Cottbus tiszteletbeli tagja és egy 10-es számú mez tulajdonosa lett.

A kancellár asszony a politikában is példamutatónak nevezte az egykori keletnémet "sztárcsapat" mostani helytállását, hangoztatva, hogy az akaraterő és a szenvedély minden nehézségen átsegítette a klubot. Merkel úgy értékelte, hogy ez nem csupán Cottbus városa és egyben Brandenburg tartomány számára jelent óriási sikert, hanem a korábbi NDK-hoz tartozott keleti területek számára is. Egyben sajnálkozását fejezte ki, hogy ugyanez nem sikerült egy másik volt keletnémet csapatnak, a Hansa Rostocknak, amely a következő szezontól immár a második ligában folytatja.

"Mindez még inkább aláhúzza a Cottbus diadalának jelentőségét" - hangoztatta az 54 éves, sportszeretetéről is híres kancellár, hozzátéve: "Egy, a keleti tartományokból származó csapat nélkül egyszerűen nem tudom a elképzelni a Bundesligát."

Merkel ugyanakkor közvetve megerősítette a több mint két évvel ezelőtti beiktatásakor általa mondottakat, nevezetesen, hogy "össznémet" kancellár akar lenni. Levélben fejezte ki jókívánságait ugyanis a Bayern München együttesének is, amely a záróforduló előtt már megnyerte a Bundesligát. A kancellár egyben hatalmas veszteségnek minősítette az edző, Ottmar Hitzfeld, valamint minden idők legjobb német kapusának tartott Oliver Kahn visszavonulását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását