2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Minket is elér az élelmiszerválság

A sertéságazatot is elérte a globális élelmiszerválság: az élőállat és a takarmány árának drasztikus növekedése miatt rövidesen a bolti hústermékek is többe kerülnek majd - mondta az InfoRádiónak a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke. Az azonban még k
2008. május 11. vasárnap 12:57 - Hírextra
Mivel a takarmány ára egy év alatt közel 70 százalékkal nőtt, a sertéstenyésztők az önköltség jelentős növekedésével szembesültek - mondta Éder Tamás az InfoRádiónak. A Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke szerint a tenyésztők ezt eddig nem építették be áraikba, ezért nagy veszteséget halmoztak fel. Ennek következtében többen csökkentették a tenyésztett mennyiséget, sőt sokan kivonultak a szektorból.

A szakértő szerint azonban lassan megtörténik a takarmány költségének a sertésárba való beépítése, így akár 30 százalékkal is növekedhet az élősertés ára - ez pedig előbb-utóbb meg fog jelenni a végtermékek árában is.

Még kérdéses, mennyivel fognak növekedni a bolti hústermékek ára, de Éder Tamás úgy véli: vigyázniuk kell a cégeknek, mert félő, hogy a nagy áremelés drasztikusan visszaveti a fogyasztást, ez pedig problémákat jokozhat a piacon.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását