2024. április 26. - Ervin

A Szolidaritás Éjszakája

Civilek virrasztanak együtt hajléktalanokkal a Szolidaritás Éjszakáján pénteken Budapesten a Nyugati téri aluljáróban és több vidéki helyszínen. A szervezők ruhát és ételt osztanak a rászorulóknak; az otthon nélküliek pedig művészeti előadásokat tartanak.
2007. november 16. péntek 16:08 - Hírextra
A tavalyihoz hasonlóan pénteken ismét a hajléktalanság ellen demonstrál a Szolidaritás Éjszakája 2007 elnevezésű rendezvényen 16 civil szervezet és szimatizánsaik Budapesten, a Nyugati téren, Győrött, Kecskeméten, Miskolcon, Szegeden, Székesfehérváron és Tatabányán. A szervező, az Utca Embere önkéntes hálózat arra hívja fel így a figyelmet, hogy sok ember szenved azért, mert nincs otthona - mondta a Független Hírügynökségnek Misetics Bálint, az Utca Embere szóvivője. A fedél nélkülieket gyakran erőszakos cselemények és kirekesztő intézkedések sújtják - tette hozzá.

A szervezetek szerint a hajléktalansággal kapcsolatos állami intézkedések és az azokra fordított költségvetései összegek nem állnak arányban a probléma nagyságával. A civilek közös nyilatkozatukban azt követelik, hogy a kormány azonnal rendelje el a rászorulók méltányos elhelyezés nélküli kilakoltatásának tilalmát, hozzon létre kiterjedt szociális bérlakás-hálózatot, szükség szerint fejlessze a családok átmeneti otthonait és késedelem nélkül, maradéktalanul hajtsa végre a Gyermekszegénység Elleni Nemzeti Programot és annak lakáskörülményekkel kapcsolatos részét.

A programról a szóvivő elmondta: a fővárosi nyugati téri aluljáróban ruhát, 200 adag babgulyást és vegetáriánus ételeket osztanak szét a rászorulók között péntek délután, a hajléktalanok pedig művészeti előadásokat tartanak az esti órákban. A rendezvény 16 órától másnap reggel 8 óráig tart. Ezen az éjszakán a szimpatizánsok együtt virrasztanak szolidaritásból a fedél nélküli emberekkel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását