2024. április 29. - Péter

Demonstrációt szervez az MSZP

A kirekesztés elleni fellépés a célja az MSZP ma esti, Békenap elnevezésű rendezvényének, amelyet a pesti Duna-parton tartanak a szocialisták Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-pártelnök részvételével.
2008. május 9. péntek 08:21 - Hírextra

A rendezvényre több mint tízezer embert várnak. A szónokok között lesz Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke és Burány Sándor, a szocialisták budapesti elnöke. A rendezvényen a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége és az Országos Cigány Önkormányzat is képviselteti magát.

Az Európai Unió napján és II. világháború európai befejezésének napján tartott megemlékezésen a kirekesztés és a rasszizmus ellen tiltakoznak a résztvevők. A rendezvény központi helyszíne az alsó rakpart Parlament előtti része lesz, ahonnan az emlékezők fáklyákkal a Cipők a Duna-parton emlékműhöz vonulnak.

Burány Sándor korábban az MTI-nek azt mondta, a rendezvénnyel hagyományt szeretnének teremteni, mert - mint kifejtette - a kirekesztő nézetek jelen vannak és erősödtek az elmúlt egy évben Magyarországon. Ezzel összefüggésben a politikus emlékeztetett arra, hogy először tavaly május 9-én tartottak a kirekesztés ellen tiltakozó demonstrációt szintén a pesti Duna-parton, akkor Békelánc elnevezéssel.

A szocialista politikus azt is mondta, Békenap című megemlékezésüket úgy szervezték, hogy lehetőleg ne jussanak a közelébe és ne zavarhassák meg rendbontók.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását