2024. április 28. - Valéria

Csődhullám közeleg

Az önkormányzatok kétharmada pengeélen táncol: hitelekkel és kötvények kibocsátásával harcolnak a működési források biztosításáért – állítja Vígvári András, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) tanácsosa, akinek szavait a Magyar Nemzet idézi pénteki számába
2008. május 9. péntek 09:26 - Hírextra

A közgazdász szerint mára csaknem kétezer település sodródott a csőd szélére. Közölte, úgy látja, az önkormányzatok hitelfelvételének és kötvénykibocsátásának túl nagy a kockázata, mivel a felvett kölcsönök jó részét nem fejlesztésre, hanem a mindennapi fenntartási kiadásokra fordítják, vagyis könnyen ördögi körbe kerülhetnek.

Az ÁSZ megállapítása szerint jelenleg több mint 700 milliárd forintra rúg a szektor teljes hitelállománya, s ebben nem szerepelnek a részben önkormányzati tulajdonú gazdasági szervezetek tartozásai.

A probléma súlyosságát mutatja, hogy az idei évre a Pénzügyminisztérium az egész államháztartásra 1.087 milliárd forintnyi hiánnyal számolt – az önkormányzatok nélkül.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását