2024. április 24. - György

"Út a munkához" jövőre is

Jövőre is folytatódik az Út a munkához program, a közeljövőben döntenek arról, hogy változzon-e annak formája - jelentette be Herczog László szociális és munkaügyi miniszter.
2009. augusztus 4. kedd 17:32 - HírExtra
Hozzátette: ha szükséges átdolgozzák a program feltételeit, elsősorban az érintettek tapasztalatai alapján, amelyhez Szűcs Erika miniszteri biztos polgármesterekkel folytatott egyeztetései, lakossági fórumokon szerzett információi szolgáltatnak "muníciót". Elmondta azt is: a jövő évi költségvetés számol az Út a munkához program folytatásával, de konkrét összegről még nem döntöttek.

Szűcs Erika szemléletváltást sürgetett, annak elfogadását, hogy szociális ellátást nemcsak "direkt pénzben" lehet teljesíteni, hanem aktivitás keretében végzett tevékenység ellenértékeként is, amire a program irányul.

A szociális és munkaügyi miniszter elmondta: a legfrissebb adatok szerint 86.234-en vett részt közcélú foglalkoztatásban júliusban. A miniszter közölte: rendelkezésre állási támogatást 159.632 személy kapott, az erre kifizetett összeg júliusban 3,583 milliárd forint volt . Júliusban rendszeres szociális segélyt 33.123-an kaptak, a hónap során erre a célra 419 millió forintot fizettek ki, egész évben ilyen célra 24,65 milliárd forintot biztosít a kormányzat - tette hozzá.

A tárcavezető kifejtette: júliusban az államkincstár 6,846 milliárd forint támogatást utalt át az önkormányzatoknak az Út a munkához program keretében, az idén az első hét hónapban összesen erre a célra 23,504 milliárd forintot fizetett ki az államkincstár a helyhatóságoknak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását