2023. március 22. - Beáta, Izolda

Képzőművészeti díjat kapott Heath Ledger portréja

Ausztrál képzőművészeti díjat kapott a tragikus körülmények között elhunyt hollywoodi filmsztárról, Heath Ledgerről készült portré.
2008. május 8. csütörtök 20:17 - Hírextra
A realisztikus, Ledgert gondolkodó pózban ábrázoló képet alig két héttel korábban festette róla barátja, Vincent Fantauzzo. Ez a kép lett a legnépszerűbb az Archibald Prize ausztrál portréfestő versenyen.

Heath Ledger, aki leghíresebb alakítását a Brokeback Mountain - Több mint barátság című Oscar-díjas filmben nyújtotta egy meleg cowboy szerepében, január 22-én halt meg New Yorkban alig 28 évesen, gyógyszer-túladagolás következtében.

Kortársa és gyermekkori barátja, Fantauzzo szülővárosukban, Perthben készítette róla a gépet. A festmény Ledgert meztelen felsőtesttel ábrázolja, olyan fényárnyék-viszonyok között, amelyek Caravaggióra emlékeztetnek. Heath szembenéz a nézővel, két oldalán triptichonszerűen két másik képe látható, amelyek a főalak fülébe súgnak.

Új-Dél-Wales művészeti galériája, a díj támogatója csütörtökön jelentette be, hogy a Ledger-portréra a verseny kiállításának 32 ezer látogatója szavazott.

"Azt hiszem, ez a kép több mint tökéletes, mert Heath és én valóban együtt dolgoztunk, komolyan vettük az ötletet" - nyilatkozta Fantauzzo. A kép nem eladó annak ellenére, hogy mesés ajánlatokat kapott. A család kapta meg, ők viszont meghatározatlan időre a galériának kölcsönözték a néhai színész portréját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását