2024. március 29. - Auguszta

Nemes célért futnak

A nyár közeledtével a legtöbben azért sportolnak, hogy formába hozzák magukat a bikiniszezonra. A cél eléréséhez bizony sok kitartás kell. Ehhez adhat lendületet a 20. Flora Női Futónap és Fitnesz Fesztivál 2008. május 17-én, a Városligetben.
2008. május 5. hétfő 16:46 - Hírextra
Ezen a rendezvényen az is tudatosodhat bennünk: a rendszeres testmozgás nem csak alakunknak, hanem szívünk egészségének is jót tesz. Néhány közismert színésznő azért fog futni ezen a napon, hogy a Magyar Szív Egyesület modern mobil-szívállapot-felmérő eszközökkel legyen gazdagabb.

Tudjuk jól, hogy Magyarországon a szív- és érrendszeri megbetegedések okozta szervi katasztrófák, az infarktus, a stroke vezető haláloknak számítnak. Az egyetlen igazi hatékony fegyver a megelőzés lehet: a rendszeres egészségügyi szűrésen való részvétel, az egészséges táplálkozás, a mozgás fontosságának minél szélesebb körben történő népszerűsítése. A Magyar Szív Egyesület (MASZÍV) tavaly, eddig egyedülálló kezdeményezésként szűrő, megelőző, felvilágosító kampányba kezdett, amely idén is folytatódik országszerte rendszeres, ingyenes szűrési lehetőség biztosításával. Ahhoz, hogy a szűrés még hatékonyabb lehessen, új, modern műszerekre van szükség.
A Flora márka - felismerve a szűrés fontosságát - ehhez a munkához kíván segítséget nyújtani a 20. Flora Női Futónapon és Fitneszfesztiválon - három, modern szívállapot-felmérő eszköz adományozásával. A mellkasra helyezhető Viport mobil stresszmérő készülék 2 perc alatt a szívfrekvencia variabilitás alapján azonnal tájékoztat a stressz szint mértékéről, valamint a fontosabb szívműködési paraméterekről. Az elemmel működő berendezés 20 mérési eredmény tárol, melyek a hozzáadott szoftver segítségével a számítógépre menthetőek. A mérési adatokat e- mail-ként továbbíthatjuk további kiértékelés számára.
Ezekért a gépekért fut a rendezvényen másfél-másfél kilométert, többek között BÁNHIDI PETRA, CSOMOR CSILLA, DEUTSCH ANITA, és LÉTAI DÓRA is.

Futás, gyaloglás és fitnesz
A civil hölgyek a 20. Flora Női Futónap és Fitnesz Fesztivál keretében szinte egy teljes napot szentelhetnek a sportolásnak, méghozzá annak formájának, amely a leginkább közel áll hozzájuk. Ha hosszú idő után valaki most mozog először, akkor számára a 3,3 km-es gyaloglás lehet az ideális program. Azok, akik már edzésben vannak, akár le is futhatják ugyanezt, vagy a hosszabb 6,5 km-es távot. Váltóban, két barátnővel összefogva, mindössze másfél kilométeres távot kell fejenként teljesíteniük.
A futás és gyaloglás mellett fitneszórákon is részt vehetnek az érdeklődők. Az órákat a hazai fitneszvilág krémje fogja tartani. KATUS ATTILA a leghatásosabb alakformáló gyakorlatait gyűjtötte egy csokorba, HORNYÁK ÁDÁM kangoozni tanítja a közönséget. A ritmus jegyében FARKAS ZOLEE pedig hip-hop aerobikot, BORSODI BALÁZS és LENCSÉS RITA táncos aerobik órát tart majd. Sokak kedvence, TATAREK REZSŐ a népszerű iron boksz irányzatát mutatja be.
A Juventus Sportpark kangoo cipőkkel és nordic walking lehetőséggel várja a résztvevőket; a Flora Egészség Udvarban, pedig a táplálkozási és életmódbeli tanácsadás mellett, a sport egy egészen új formája is kipróbálható.

Legyünk ott minél többen, beszéljük rá barátnőinket is, és látogassunk ki május 17-én, szombaton a Városligetbe! Érezzük jól magunkat úgy, hogy közben még szívünket is fiatalon tartjuk.

Részletes program

Fitneszórák
12:40 - Hornyák Ádám (Ádee) - Kangoo Jumps
13:30 - Szabó Péter - Test Balance
14:20 - Tatarek Rezső - Iron Box
15:10 - Katus Attila - Best Body
16:00 - Borsodi Balázs & Lencsés Rita - Aerobic in dance
17:10 - Szalka Andi - Intervall

Futás és gyaloglás
13:00 3,3 km gyaloglás
14:10 3x1,5 km váltó futás
15:20 3,3 km futás
16:10 3,3 km futás
17:00 6,5 km futás

További információk:
Akció PR Ügynökség
Domak Ibolya, PR igazgató
domak@akcionxs.hu
+36-30-922-6675

Kertész Judit, PR manager
kertesz@akcionxs.hu
+36-30-921-1257


-------------------------------------------------------------------

Kérjük előfizetőinket, hogy az OTS anyagait minden esetben OTS-Hírvonal jelzéssel használják fel.
Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OTS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTI Zrt.
További információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



mkp

MTI 2008. május 5., hétfő 14:15

Információ






Előző Következő



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását