2024. május 3. - Tímea, Irma

Fesztivál Sopronban

Az idei Soproni Ünnepi Heteket június 20. és július 13. között rendezik meg. A programsorozat fő pilléreit a fertőrákosi Barlangszínház előadásai, a Régi Zenei Napok koncertjei és a szabadtéri rendezvények alkotják - közölte Taschner Tamás, a szervező Pro
2008. május 4. vasárnap 10:40 - Hírextra

Tájékoztatása szerint az egyedülálló atmoszférájú és kiváló akusztikájú Barlangszínház színpadán az Oliver című Lionel Bart-musicalt szólaltatja meg a Pannon Várszínház társulata június 20-án és 21-én. Egy héttel később ugyancsak kétszer láthatja a közönség az ExperiDance Tánctársulat Nagyidai cigányok című produkcióját.

Az operabarátok Verdi Álarcosbálját hallgathatják olasz nyelven a Kassai Opera előadásában július 4-én és 5-én. Majd július 11-én Puccini születésének 150. évfordulójára emlékeznek operagálával a Barlangszínházban. Luciano Pavarotti emlékének pedig tenorgálával adóznak július 12-én.

Az ünnepi hetek keretében rendezik meg június utolsó hetében a hagyományos Régi Zenei Napokat, amelynek koncertjei és kurzusai egyre több külföldi vendégeket vonzanak.

A szabadtéri rendezvények közül Taschner Tamás kiemelte a Fő téren rendezendő június 20-i megnyitót, amelyen Edvin Marton és Fenyő Miklós is fellép. A Fő tér vásári kavalkádjáról kézműves mesterek, gólyalábasok, tűzzsonglőrök, komédiások gondoskodnak.

Az ünnepi program egyik különlegessége lesz a Kelta ünnep Várhelyen, a soproni erdők mélyén.

Július első hétvégéjén a kelták egykori misztikus földvára a kelta és az ír kultúra rajongóit várja.

A programsorozat július 13-án a Deák téren szabadtéri kiállítással zárul, amelyen festő-, és fotóművészek mutatják be alkotásaikon keresztül a fesztivál során szerzett élményeiket. Ez lesz a SÜH Retrospektív - mondta Taschner Tamás.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását