2024. május 4. - Mónika, Flórián

Gyorsan ébrednek a nők

Harminc perc - ennyi időre van szükségük az osztrák nőknek, hogy szokásos reggeli teendőikkel elkészüljenek. A csehekkel és a belgákkal együtt az élen járnak ezen a téren - derült ki a Rexona dekorációs cég által készített felmérés adataiból.
2008. május 3. szombat 17:09 - Hírextra
A felmérés 6400 európai részvevője közül az osztrák hölgyek 60 százaléka 30 perc alatt elkészült a teljes "reggeli programmal" - tusolással, öltözködéssel, hajának rendbehozásával és a kozmetikával. A reggelivel azonban mostohán bánnak - 51 százalékuk a fürdőszoba, konyha és a ruhásszekrény között intézi el.

Igazán sok időt adnak maguknak reggel az orosz nők - a megkérdezettek kilenc százalékának egy óránál is hosszabb időre volt szüksége ahhoz, hogy reggel elhagyja a házat - közültea Rexona. Európa északi országaiban minden bizonnyal a reggeli a nap legfontosabb étkezése - a kenyér vagy a tej hiánya a leglehangolóbb reggeli felfedezések közé tartozik (a svédek és a dánok 45, valamint a hollandok 38 és a finnek 37 százalékánál).

Ausztriában a nőknek csupán 25 százaléka szán időt arra, hogy asztalnál reggelizzen, 20 százalékuk pedig teljesen lemond a reggeli étkezésről, hogy ameddig csak tehetik, az ágyban maradhassanak. Annak ellenére, hogy az osztrák nők összességükben gyorsak reggel, 63 százalékuk mégis bevallja, hogy akár háromszor is elzárja az ébresztőt, mielőtt felkelne. Ezzel szemben 28 százalékuk azonnal kiugrik az ágyból.

A felmérés tanúsága szerint öltözködés terén is jól tudnak gazdálkodni az idővel az osztrák nők. Feltéve, hogy az előző este gondosan kivasalt ruha a földre zuhant és másnap reggel gyűrötten találnak rá, a nők 71 százaléka inkább vasalatlan ruhát ölt magára. Csak 22 százalékuk veszi újra kezébe a vasalót és csupán két százalékuk kész az elkésést is vállalni, csak hogy tökéletesen kivasalt ruhában mehessen el hazulról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását