2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Összefoglaló a kőbányai tűzről

Feltehetően hegesztés okozta azt a tüzet, amely a kőbányai textilraktár épületében mintegy háromezer négyzetméteren keletkezett péntek délben; az úgynevezett 5-ös fokozatú mentési munkálatok során délután három órára sikerült a tűz nagy részét megfékezni
2008. május 2. péntek 17:11 - Hírextra

A rendőrségtől kért vízágyúk és a közterület-fenntartóktól kért tartálykocsik segítségével már túlvagyunk a krízisen, a tűzoltók a helyenként fellángoló tüzet oltják - közölte a parancsnok, aki a siófoki központi tűzoltóünnepségről érkezett a helyszínre.

Tájékoztatása szerint a kárfelszámolás ugyanakkor késő éjszakáig is eltartathat.
Bende Péter azt mondta, hétfőn hatósági eljárás keretében vizsgálatot indítanak, hogy a textilgyárban és a raktárban betartották-e a tűzbiztonsági előírásokat.

A vezérőrnagy szerint a tűz feltehetően akkor keletkezett, amikor az egyik munkás kevéssel 12 óra előtt hegesztett. Ezt követően délben ugyanis tüzet észlelt, és ekkor riasztották a tűzoltókat. Az épületkomplexumban több munkás is tartózkodott, de ők kimenekültek, emberi életet nem kellet menteniük a tűzoltóknak.

Megjegyezte, az épületnek rossz a tetőszerkezete, különféle gyúlékony szigetelőanyagot, így hungarocellt halmoztak fel a raktárakban, ami olyan sűrű fekete füsttel égett, hogy a látási körülményeket nagymértékben korlátozta.

Bende Péter azt mondta, a riasztás után, a főváros felé tartva, az autópályán a Velencei tónál már látták a Gyömrői úton lévő tűz füstjét.

A fővárosi tűzoltóparancsnok közölte: az oltási munkálatokban eddig két tűzoltó sérült meg, egy füstmérgezést szenvedett, egy másiknak az elszakadt tömlő sértette meg a térdét. Egy harmadik viszont fizikailag merült ki teljesen. Az állapota egyiknek sem súlyos.

A X. kerületi Sibrik Miklós és Gyömrői út kereszteződésében kigyulladt, textilanyagokat, textilfestékeket és textilnyomó gépeket tartalmazó raktár oltásán 130 tűzoltó tizenhat vízsugárral és három emelőkosaras vízágyúval dolgozik. A már kimerült és elfáradt tűzoltók számára 120 pizzát és ugyanennyi félliteres üdítőt rendeltek - mondta Bende Péter.

A mentés miatt a rendőrség teljes szélességében lezárta a Gyömrői út egy szakaszát, a Sibrik Miklós út és a Noszlopy utca között - közölte korábban Papp Péter, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását