2024. május 5. - Györgyi

A jegyző helybenhagyta az eltanácsoló határozatot

Elutasította a törvényes képviselő fellebbezését és helybenhagyta az iskola által hozott fegyelmi határozatot a tanárait durván sértegető, diáktársait terrorizáló kaposvári diáklány ügyében Kaposvár címzetes főjegyzője - közölte a városháza sajtóreferense
2008. április 30. szerda 16:33 - Hírextra
Polgárdi Erika tájékoztatása szerint a kaposvári Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola 17 éves tanulójának fegyelmi ügyében a tantestület a diáklány más iskolába való áthelyezéséről döntött.

A határozat ellen a tanuló törvényes képviselője felülbírálati kérelmet nyújtott be az iskolafenntartó önkormányzat címzetes főjegyzőjéhez, elsősorban az eljárással kapcsolatosan fogalmazott meg kifogásokat - számolt be a másodfokú döntés előzményéről a sajtóreferens.

Közölte: a fellebbezést a fenntartó önkormányzat jegyzője "nem tartotta megalapozottnak, elutasította, s helybenhagyta a nevelőtestület határozatát".

Polgárdi Erika megjegyezte, hogy az iskola rendelkezésére áll a kadarkúti szakközépiskola befogadó nyilatkozata, amely szerint a súlyos fegyelmi vétségeket elkövető diák ott folytathatja tanulmányait.
Kéki Zoltán, Kaposvár címzetes főjegyzője korábban az MTI-t úgy tájékoztatta: amennyiben helybenhagyja az iskola döntését, a határozat jogerőre emelkedik, amit a diák törvényes képviselője a bíróságon támadhat meg.

A diáklánnyal szemben korábban is indult fegyelmi eljárás az iskolában, ám az akkor hozott határozatot alaki hiba miatt a bíróság elutasította.

A Somogyi Hírlapban március végén megjelent írás nyomán az MTI is beszámolt arról, hogy a kaposvári szakiskolában egy 17 éves tanuló durván sértegette, leköpte tanárait, fegyelmezetlenül, kezelhetetlenül viselkedik, beleköt diáktársaiba.

A törvényes képviselő kérésére a diáklány jelenleg magántanuló.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását