2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Weiszenberger a vád alatt

Vádat emelt a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség Weiszenberger László ellen - értesült a HavariaPress. A korábbi kistérségi megbízottat - aki később MSZP-s önkormányzati képviselő is lett - hivatali befolyással való üzérkedéssel vádolja a főügyészség.
2008. április 29. kedd 22:34 - Hírextra
A fiatal politikus tavaly akkor vált ismertté, amikor kiderült, hogy kistérségi megbízottként vissza nem térítendő támogatást ígért vállalkozóknak, de az összeg egy részét visszakérte tőlük. A Bács-Kiskun megyei Főügyészség vádiratának megállapításai szerint a most 31 éves férfi közbenjárására 2003-2004-ben a kunfehértói Rózsa Motel összesen 17 millió forint állami támogatást kapott, szabadidőpark létesítésére. Weiszenberger azonban ötmillió forintot visszakért, arra hivatkozva, hogy ezt vissza kell juttatnia bizonyos minisztériumi illetékesekhez. Mivel a vállalkozók sokallták ezt az összeget, ezért két és fél millióra szállította le a követelését, végül - a vád szerint - ezt sem kapta meg. A főügyészség szerint nem lehetett bizonyítani, hogy valóban volt a minisztériumban olyan ember, aki igényt tartott a visszakért összegre, maga Weiszenberger viszont elismerte, hogy kért pénzt a vállalkozótól. A férfi vesztegetést állítva elkövetett hivatali befolyással való üzérkedés vádjával állhat a bíróság elé.
Forrás: Havariapress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását