2024. május 2. - Zsigmond

Továbbra sincs megegyezés

Nem született megegyezés a BKV vezetősége és a szakszervezeteket képviselő sztrájkbizottság között a keddi tárgyaláson sem - közölte Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője az MTI-vel.
2008. április 29. kedd 18:02 - Hírextra

A szóvivő elmondta: annyi előrelépés történt, hogy a munkáltató javaslatára jövő hét hétfőtől külön munkacsoportban vizsgálják az érdekképviseletek és a vezetőség küldöttjei a szakszervezetek által egy hete átnyújtott, a követeléseiket is tartalmazó megállapodás-csomagot.

A szakszervezetek fő követelései közé tartozik a cég gazdasági problémáinak megoldása, a járatritkítási tervezet visszavonása, és a létszámleépítések leállítása.
Nemes Gábor hangsúlyozta: mindkét fél egyet értett abban, hogy a tárgyalásokba be kell vonni az Fővárosi Önkormányzat és az állam képviselőit is.

Hozzátette: a sztrájkfenyegetés továbbra is fennáll, a szakszervezetek nem hajlandóak hónapokig várni a megegyezésre, így ha továbbra is marad a "patthelyzet" akkor heteken belül újra sztrájkot hirdetnek, amely biztosan többnapos lesz.

A szakszervezetek és a munkáltató képviselői az esetleges többnapos munkabeszüntetés idején nyújtandó még elégséges szolgáltatásról szerdán reggel folytatják az egyeztetéseket, míg a követelésekről legközelebb jövő hét kedden tárgyalnak újra.

A szakszervezetek a múlt héten nyújtották át a BKV vezetőségének azt a javaslatcsomagot, amely elvárásokat, rendelet- és törvénymódosítási javaslatokat, továbbá indítványokat tartalmaz a cég gazdasági és műszaki problémáinak megoldására.

A dokumentumot 15 szakszervezet írta alá a 26-ból; nincs ott a neve a papíron például Gulyás Attilának, a Metró Közlekedési Dolgozók Szakszervezete elnökének. Gulyás Attila elmondta, hogy azért nem írta alá a javaslatcsomagot, mert nem értenek egyet az elhúzódó sztrájkfenyegetéssel, s azzal sem, hogy esetleg májusban legyen többnapos munkabeszüntetés, a sztrájk ugyanis az érettségiző diákokat hátráltatná

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását