2024. április 29. - Péter

MSZP: nincs szükség a frakciószabályzat jelentős módosítására

Az MSZP frakciószabályzatának jelentős módosítására nincs szükség, de az úgynevezett raportőri rendszert erősíteni kell. Erről Varju László, az MSZP frakcióigazgatója beszélt az MTI kérdésére keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
2008. április 29. kedd 13:02 - Hírextra

A frakció működésére nézve egyértelműen változást jelent a kisebbségi kormányzás, nem elsősorban szabályozási, hanem működési oldalról - közölte a politikus annak kapcsán, hogy május 1-jétől szocialista kisebbségi kormány lesz Magyarországon.

Varju László szerint ma is megállja a helyét a 2002 és 2006 között kialakult, szigorú frakciószabályzat, jelentős módosításokra nincs szükség. A politikus utalt arra, hogy az előző parlamenti ciklusban 198 fős volt az MSZP és az SZDSZ koalíciós többsége.

Jelenleg a szocialista frakció 190 fős, két tartósan beteg politikussal.
A frakcióigazgató azt mondta, szeretnék megerősíteni az elmúlt fél évben kipróbált raportőri rendszert, ami az Európai Parlamentben is működő megoldás. Hozzátette: a raportőri rendszerben egy-egy törvény tárgyalásánál a képviselőknek személyes felelősségük van, és ez jobb egyeztetési lehetőségeket biztosít.

Raportőri rendszerben készítette elő az MSZP-frakció az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényjavaslatot; a raportőri csoportban a frakció különböző munkacsoportjainak egy-egy képviselője vett részt.

Varju László kitért arra, hogy Magyarországon nem ismeretlen a kisebbségi kormányzás, az Orbán-kormány idején már volt ilyen. Akkor azzal a lehetőséggel is éltek, hogy kétéves költségvetést fogadtak el - tette hozzá.

Az SZDSZ koalícióból való kilépése miatt május 1-jétől szocialista kisebbségi kormány működik Magyarországon Gyurcsány Ferenc vezetésével.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását