2024. április 19. - Emma

Konyhakéssel támadt feleségére, tizenkét évet kapott

Emberölés miatt tizenkét év börtönbüntetésre ítélt kedden nem jogerősen egy kaposkeresztúri férfit a Somogy Megyei Bíróság; a 48 éves férfi ittasan egy konyhakéssel támadt a feleségére amiatt, mert szerinte az asszony nem végezte el a házimunkát.
2008. április 29. kedd 20:40 - Hírextra

A házaspár italozó életmódot folytatott, s ilyenkor nem volt ritka közöttük a hangos szóváltás, amely gyakran verekedésbe torkollott. Ez történt múlt év október 7-én is, amikor a nő halálával végződött a családi veszekedés.

A férfi a vita során számon kérte feleségétől, hogy miért nem végezte el a házimunkát, majd felkapott 12 centiméteres pengéjű konyhakést és mellbe szúrta az asszonyt. A szúrás a 46 éves nő szívébe hatolt, s perceken belül meghalt.

A férfi levetkőztette, lemosta a halott asszonyt, tiszta ruhát adott rá, majd átment a szomszédban lakó lányukhoz, hogy jöjjön, mert az anyja rosszul van. Az ekkor kihívott mentősök már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A férfi a nyomozás során beismerte tettét, a tárgyaláson azonban azt mondta, az asszony véletlenül beleszaladt a késbe.

A bíróság, a kiszabott főbüntetés mellett, a férfit tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, és alkoholizmusa miatt elrendelte a kényszergyógyítását.

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását