2024. április 25. - Márk

A HÖOK gratulál

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) szerint Molnár Károly, a rektori konferencia elnökének miniszteri kinevezésével nem kell többé igazolniuk, miért beszéltek politikai megrendelésről a rektorok "tandíjjavaslatával" kapcsolatban.
2008. április 29. kedd 07:16 - Hírextra

A kormányfő hétfőn jelentette be, hogy Molnár Károly, a Műegyetem rektora lesz a tudománypolitikai-kutatásfejlesztési tárca nélküli miniszter. Molnár Károlyt az egyetem élén augusztustól várhatóan Péceli Gábor, a villamosmérnöki kar dékánja váltja. A rektori konferencia új elnökéről pedig az MTI információi szerint nyári ülésükön dönthetnek az alma materek első emberei.

A HÖOK "gratulál Molnár Károlynak, a Magyar Rektori Konferencia elnökének miniszteri kinevezéséhez" - mondta Miskolczi Norbert elnök a távirati irodának.

Úgy gondolják - tette hozzá -, nem kell többé igazolniuk, miért mondták, hogy politikai megrendelésre készül a rektori konferencia "tandíjjavaslata".

Annak ellenére politikai megrendelésre készült, hogy olyan kérdéseket feszeget, mint az átjárhatóság a költségtérítéses és az államilag finanszírozott hallgatók között - mutatott rá a HÖOK elnöke, aki megjegyezte: erre a hallgatók már 2006-ban javaslatot tettek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását