2024. március 29. - Auguszta

Pókember az ukrán vasember

Egy ujjal felemel egy közel negyedmázsás súlyzót, vállszinten megfordítja, és kiegyenesített karral megtartja a harkivi Konsztantyin Sztaszjuk, aki rövid nekifutásból négy lépést is megtesz függőleges falon.
2008. április 28. hétfő 09:01 - Hírextra
A 60 kg testsúlyú Sztaszjuk hat évvel ezelőtt azzal került be a Guinness Rekordok Könyvébe, hogy öt óránál rövidebb idő alatt futott le 43 kilométert két 23 kilogrammos súlyzóval a kezében. A táv megtétele után az orvosok megdöbbenve állapították meg, hogy a rekordernek egyenletes a légzése, szívverése, és még csak nem is izzad - írta hétvégi számában a Kijevben kiadott Fakti napilap.
Az újság beszámolója szerint Sztaszjuk egymás után állítja fel a rekordokat, az utóbbi két évben több mint tíz csúcsteljesítménye volt. Például 300 métert futott le két 20 kilós súlyzóval a kezében úgy, hogy a lábaira egyenként ötkilós súlyokat, a derekára pedig 12 kilós horgonyláncot rögzítettek, miközben a táv megtétele után a pulzusa ugyanolyan volt, mint a futás megkezdése előtt.

Az erőművész a kézfejére tekert 10-10 kilós lánccal egy órán keresztül végzett "árnyékbokszolást" másodpercenként hármat ütve, de ettől - a jelen lévő orvosok vizsgálata szerint - sem a vérnyomása, sem a pulzusszáma nem emelkedett.

Sztaszjuk kezének középső ujjával felemelt a földről egy 24 kilós nyeles súlyzót, azt vállának szintjén talpával felfelé fordította és kinyújtott karral megtartotta. Állítása szerint erejének összpontosításával rövid nekifutással négy lépést tud tenni a függőleges falon úgy, hogy közben irányt is változtat.
A lembergi (Lviv) születésű erőember, aki a harkivi Apotheozis Kutatóközpont gravitációs kísérleti laboratóriumának a vezetőjeként dolgozik, erőpróba-kísérleteit mindig orvosok, bírák és edzők jelenlétében, kamerákkal rögzítve végzi.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását