2024. április 26. - Ervin

Öngyilkosságba hajszoltak egy férfit

Átvette a nyomozás irányítását a Borsod megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya abban az élet és testi épség elleni, közvetlen fenyegetéssel elkövetett zsarolás miatt indított eljárásban, amit egy taktaszadai és egy prügyi férfi ellen indítottak - mo
2008. április 28. hétfő 16:09 - Hírextra
A két gyanúsított előzetes letartóztatásba helyezése mellett folyó ügyben külön nyomozócsoportot is alakítottak - tette hozzá Egyedné Novodonszki Éva.

Mint emlékeztetett: a miskolci és a megyei rendőrkapitányság nyomozói még április 9-én vették őrizetbe a két gyanúsítottat. Az üggyel kapcsolatos vizsgálat eredményessége érdekében alakult a nyomozócsoport, amelynek elsődleges feladata a szerteágazó bűncselekmény körülményeinek pontos tisztázása - tette hozzá.

Hangsúlyozta: a rendőrség a nyomozás jelenlegi szakaszában bővebb információt nem kíván közzétenni az üggyel kapcsolatban.

A bűnügy előzményeinek kapcsán elmondta: a 39 éves prügyi és a 25 éves taktaszadai férfit megerősített intézkedés során vették őrizetbe. Az akció során mintegy félszáz rendőr volt a helyszínen, ugyanis mintegy kétszáz fős, helyiekből álló tömeg kelt a gyanúsítottak védelmére.

A nyomozás szerint a két férfi súlyosan hátrányos helyzetben lévő, de tehermentes ingatlannal rendelkezőket kutatott fel a környező településeken. A kapcsolataik révén banki hitelt vetettek fel az ingatlanok tulajdonosaival, de a felvett hitelek jelentős részét erőszakkal, illetve fenyegetéssel elvették a sértettektől.

A nyomozók felkutattak egy olyan hitelügyletet, amelynek alapján a zsarolás tényét meg tudták állapítani. Ennek a bűncselekménynek az áldozata egy ötgyermekes édesapa, aki körülbelül egy hónapja öngyilkosságot követett el. Ezt az ügyet felgöngyölítve jutottak el a nyomozók a két zsarolóhoz.

A hatóság adatai alapján más sértettek is lehetnek az ügyben. A vizsgálat során két olyan öngyilkosság is a rendőrség tudomására jutott, amelyek összekapcsolhatóak az elkövetőkkel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását