2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Nő a munkanélküliség a Fidesz szerint

Az elmúlt 10 év alatt nem volt olyan nagy mértékű munkanélküliség Magyarországon, mint most - közölte Bernáth Ildikó, a Fidesz országgyűlési képviselője az MTI-vel hétfőn.
2008. április 28. hétfő 11:48 - Hírextra
Az ellenzéki képviselő arra reagált, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn nyilvánosságra hozott adatai szerint a foglalkoztatottak száma a 2008 január és március közötti időszakban 3 millió 844 ezer, a munkanélkülieké 333 ezer fő volt, a munkanélküliségi ráta 8 százalékot tett ki, ami 0,5 százalékpontos emelkedés az egy évvel korábbi szinthez képest.

Bernáth Ildikó közleményében azt írta: a KSH jelentése újabb bizonyíték a Gyurcsány-kormány gazdaságpolitikájának teljes csődjére. Az elmúlt 10 év során nem volt olyan nagy mértékű munkanélküliség Magyarországon, mint most - tette hozzá.

Az ellenzéki képviselő szerint a Gyurcsány-kormány ellehetetlenítette a kis- és középvállalkozásokat, reformnak nevezett megszorításokat vezetett be, adócsökkentést ígért, mégis adót emelt; 400 ezer új munkahely teremtésével kampányolt, de a tavalyi évhez képest 70 ezerrel kevesebb embernek jut munka.

Ezekkel a lépéseivel "a Gyurcsány-kormány szociális és gazdasági válságba sodorta Magyarországot, ez a kormány alkalmatlan az ország vezetésére" - fogalmazott Bernáth Ildikó.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását