2024. április 29. - Péter

Elásták magukat az őrült követői

A Penza mellett egy földbe ásott barlangban november óta a világvégét váró szektások utolsó csoportja vasárnap délelőttig nem adta jelét, hogy előjönne.
2008. április 27. vasárnap 15:12 - Hírextra
Oleg Melnyicsenko, a penzai kormányzó helyettese újságíróknak elmondta: a mostani időpontot, azaz az ortodox húsvétot nem ők nevezték meg határidőként, hanem a korábban előjött Vitalij Nyedogon. Egyébként egyelőre a sajtóval van gond: a kicsi faluban, illetve a közvetlenül a felszín alá ásott barlang környékén több mint 80 újságíró várja, hogy előbújnak-e a bentlévők.

Novemberben Pjotr Kuznyecov szektaalapító kezdeményezésére 35 ember vonult be az addig kiásott és hatalmas élelmiszer-tartalékokkal feltöltött barlangba, hogy ott várja ki a Kuznyecov által jósolt világvégét. A felnőttek négy gyereket és több állatot is magukkal vittek.

Március 28-án, miután az olvadás és az esőzés a barlangban omlásokat okozott, előjött hét asszony, majd április 1-jén további 14 személy bújt ki a barlangból, ahol az újabb omlások maguk alá temették az élelmiszertartalékot, az illemhelyet, és két hálófülkét. Másnap egy fehéroroszországi asszony is előjött két gyermekével, de férje továbbra is bent van.

A rendőrök és a helyi hatóságok helyreállították a barlangot amennyire lehetett. Öt fehéroroszországi szektást hazaküldtek. Az előjöttek a korábbi imaházban, illetve Nyedogon házában élnek.

Kuznyecovot, a szekta alapítóját kivizsgálták egy elmegyógyintézetben és beszámíthatatlannak találták, de a barlanglakók követelésére elengedték. Nem sokkal később súlyos fejsérülésekkel kórházba kellett vinni, állítólag öngyilkosságot kísérelt meg, mert nem látta jelét az általa jósolt világvégének.

A föld alatt jelenleg még 11 ember tartózkodik.

Vitalij Nyedogon, a szekta egyik vezére állítja, hogy két asszony rákban, illetve a túlzott böjtölés miatt meghalt a barlangban, s ha ez igaz, akkor még kilencen várják a késlekedő világvégét a föld alatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását