2020. március 28. - Gedeon, Johanna

Ne tartsunk kutyát az ágyban!

A statisztikák szerint Nagy-Britanniában, de valószínűleg más országokban is, a kutyák gazdáik közelében, gyakran ugyanabban a hálószobában, néha ugyanabban az ágyban alszanak. Fred Landeg brit főállatorvos azonban arra figyelmezteti a kutyatartókat, hogy
2008. április 26. szombat 17:21 - Hírextra
Landeg doktor rámutatott arra, hogy a kutyák és a macskák gyakran kapnak szalmonella-és campylobacter-fertőzést, amely hasmenést, hányást idéz elő emberekre átterjedve is. A macskák hordozhatják a toxoplasmosis kórokozóját, ez az egysejtű parazita, ha bekerül az emberbe, vetélést, halva születést okozhat - írta a the Sun brit napilap.

A számok azt mutatják, hogy az emberek elővigyázatlanok. Angol kutatók felmérték egy településen 260 olyan ház szokásait, amelyek nagytestű labradort vagy Jack Russel terrier kutyát tartanak. Kiderült, hogy ezen ebek 20 százaléka a gazda hálószobájában alszik, 14 százaléka pedig egyenesen az ágyában.

A liverpooli egyetem tanulmányában olvasható, hogy az ország hat és fél millió házában él egy vagy több kutya. Ezeknek 42 százaléka a konyhában eszik és 24 százalékát hagyják egyedül a konyhában, amikor a gazdák távol vannak. Ahol ilyen széleskörű és szenvedélyes hobbi uralkodik, ott nem fogadják könnyen a figyelmeztetést - mondják a kutatók.

Ezt alátámasztja a Kennel Club, a fajkutyákat tenyésztők társaságának igazgatónője, aki az Egészségügyi Világszervezetet (WHO) idézi, mely szerint az állatok társasága kedvező hatással van az emberekre és nem jár semmi veszéllyel. Igaz, a szervezet nem bontja ki a "társaság" fogalmát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ha Önön múlna, melyik tudományágat támogatná, globális szinten?
Űrkutatás mindenekfelett!
A tengerek mélyének kutatása, igazán megérne pár milliárd dollár pluszt
Az emberi agy kutatását tartom fontosnak és ezt is támogatnám
A múlt, számos titkot rejt: több, jobban felszerelt régészeti csapatra és feltárásra lenne szükség
Nem foglalkoztat a tudomány
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását