2024. május 5. - Györgyi

Jó ötlet a nyílt házasság

Nyílt házasságok – tényleg mindig rossz ötlet? Vagy egyes esetekben mégis jó? Minden ember, és minden pár más és más. Ami jó az egyik párkapcsolatnak, nem biztos, hogy ugyanazt jelenti egy másiknak is.
2008. április 25. péntek 12:11 - Hírextra

Nagyon sok dolog lép olyankor működésbe, amikor elkezdesz azon gondolkodni, hogy partneredet megoszd valaki mással. És rengeteg alkalom adódik arra, hogy megsértsétek egymás érzéseit, féltékenység üsse fel a fejét köztetek, vagy akár elkezdhettek érzéseket is táplálni a harmadik fél iránt. Mégis hogyan tudod eldönteni, hogy a nyílt házasság jó-e neked vagy a partnerednek?

Honnan tudhatod, hogy a nyílt házasság jó neked?

Először is, meglehetősen ismert tény (vagy legalábbis kimondatlan), hogy a nyílt házasság kizárólag az erős kapcsolatoknál válik be. A nagyon erős kapcsolatoknál. Ez azt jelenti, hogy ehhez is tartják magukat az emberek? Természetesen nem!

Sok ember úgy érzi, hogy egy kapcsolat egy harmadikkal rendbe hozza a problémákat a házasságban. Vagy, hogy amikor unatkoznak, netán eltávolodnak egymástól, a harmadik személy lehet a megoldás. Ez messze áll az igazságtól – a zátonyra futott kapcsolatok többségében az a döntés, hogy nyílt házasságban élnek tovább a felek, a dolgokat sokkal, de sokkal rosszabbá teszik.

Figyelembe kellene venned azt is, hogy csak akkor sül el jól, ha belevágtok egy nyílt házasságba, ha rendkívül boldogok vagytok egymással, és a kapcsolatotok is nagyon erős. A swinger klubokba járás, vagy egy nyílt házasság minden bizonnyal feltüzeli egy kicsit a dolgokat.

Ha a házasságod elég erős ahhoz, hogy kibírjon egy nyílt kapcsolatot, akkor tegyél fel magadnak néhány nehéz kérdést. Miért gondolkodsz a nyílt házasságon? Miért javasolta ezt a módszert a partnered? Miért gondolod, hogy ezáltal közelebb kerültök egymáshoz? Ha a kérdésekre a válaszod a „szex”, akkor valószínűleg jó úton vagytok.

A nyílt házasságok és a „swingerkedés” tapasztalatai egy olyan új szintre emelik a szexuális tudatosságotokat, amilyenben neked és a partnerednek sem volt még része. Vicces és izgató lehet, amikor a mozgatórugóitok pusztán szexuális természetűek, és érzéseiteket nem kell takargatnotok.

Amikor a nyílt házasság rossz ötlet

Ha válaszaid az előbbi kérdésekre inkább afelé húznak, hogy te azzal a bizonyos harmadik féllel azt az érzelmi űrt akarod kitöltetni, amit a társad nem tesz meg, akkor bizony veszélyes vizekre evezel. Ez az a pont, amikor le kell ülnöd és komolyan el kell gondolkoznod a jelenlegi kapcsolatodon – tényleg boldogok vagytok együtt? Ha nem, ezt mindenképp meg kell oldanod, mielőtt te és a partnered más emberek után néznétek egy nyílt házasságban.

Általában, ha te és a társad egészséges, szexuális okokból kerestek nyílt kapcsolatot egy harmadik féllel – és nem azért, mert nem vagytok boldogok egymással –, akkor nyugodtan kipróbálhatjátok a nyílt házasságot.

Ha azonban te és a partnered boldogtalanok vagytok egymással, vagy a házasságotokkal, egy kapcsolat másvalakivel csak tovább ronthat ezen. Sokkal jobban teszitek, ha megpróbáltok dolgozni azon, hogy minden visszaálljon a régi kerékvágásba, vagy ha ez nem megy, akkor külön utakon folytassátok tovább.

Ha valóban a nyílt házasság az, amit mindketten akartok, hát rajta, csináljátok! De előtte bizonyosodjatok meg róla, hogy mindketten teljesen nyitottak vagytok, és persze teljesen őszinték egymással! Beszéljetek egymással a tapasztalataitokról és az érzéseitekről, meg persze az egész szituációról. Legyetek óvatosak és szexuális értelemben okosak, és talán még közelebb is kerültök egymáshoz, mint eddig bármikor.

Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását