2024. április 29. - Péter

Tatabánya maradna a koalícióban

Tatabányán eredményesnek ítélték az MSZP és az SZDSZ együttműködését és a küldöttgyűlésen új koalíciós szerződés megkötését kezdeményezik - mondta a két párt helyi elnöke közös csütörtöki sajtótájékoztatóján Komárom-Esztergom megye székhelyén.
2008. április 24. csütörtök 18:02 - Hírextra
"A liberálisok korrekt partnereink Tatabányán, nem merült fel olyan probléma, ami a helyi koalíció felmondását vagy átalakítását indokolná" - jelentette ki Lukács Zoltán (MSZP).

Áts László, a városi SZDSZ elnöke arról beszélt, hogy a liberálisok helyi szervezete egyértelműen kiállt a koalíció folytatása mellett. Varga Győző, az SZDSZ megyei elnöke az MTI-nek azt mondta, a koalíció felmondását megyei szinten nem tűzték napirendre.

A két párt városi elnökei úgy fogalmaztak: bíznak abban, hogy az MSZP és az SZDSZ vezetése ésszerű megoldást talál a problémákra és új koalícióban tovább kormányozzák az országot.
Az SZDSZ vasárnap Budaörsön tartja rendkívüli küldöttgyűlését, amelyen a koalícióból való kilépés kérdése lesz napirenden. A liberális párt vezető testületei, az ügyvivői testület és az országos tanács egyaránt azt ajánlották az

SZDSZ küldöttgyűlésének, hogy a koalíció elhagyása mellett foglaljon állást.

Az SZDSZ eddig megtartott megyei választmányi ülésein - Győr-Moson-Sopron és Zala megye kivételével - a koalícióból való kilépés mellett voksolt a résztvevők többsége. Ugyanakkor több megyében is előfordult, hogy formális határozatot nem hoztak és a küldöttek lelkiismeretére bízták a döntést. A liberális párt fővárosi választmánya pénteken vitatja meg a kérdést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását