2024. május 2. - Zsigmond

"Írásleckéket vettem tőle, szerelmeskedtünk és aztán elmentünk ebédelni"

Carole Malloy színésznő és író fél évvel korábbi szerelme, Norman Mailer halála után elérkezettnek látta az időt, hogy áruba bocsássa a világhírű íróval kapcsolatos személyes írásait.
2008. április 24. csütörtök 12:12 - Hírextra
Malloy és Mailer szerelmi viszonya 1983 és 1992 között zajlott (közben az író már hatodik, egyben utolsó feleségével élt együtt), ez alatt gyűlt össze az a hét doboznyi írásos anyag, amelyet a 66 éves művésznő eladott a Harvard könyvtárának.

"Nagyon fontos, hogy Mailer valamilyen módon szerepeljen a gyűjteményben" - indokolta a vásárlást a könyvtár szóvivője.

Annál is inkább, mivel Mailer a Harvardon végzett, ám személyes archívumát halála előtt a Texasi Egyetemnek adta el 2,5 millió dollárért.

A Malloy-féle irodalmi kincsek azoknak a szépírói leckéknek az írásos jegyzetei, amelyeket Mailer adott heti találkáik alkalmával a színésznőnek, aki írói álmokat is dédelgetett magában.

"Azt akartam, hogy írót faragjon belőlem. Egyike volt a legjobb amerikai íróknak" - méltatta az egykori kedves, akinek később több könyve is megjelent.

Malloy ezenkívül viharos szerelmi életüket is írásba foglalta, és most ezek, az eddig nem publikált szerelmi leírások - köztük egy 20 oldalas és egy hosszabb, Mailer kérésére írt 50 oldalas erotikus írás is - a könyvtár birtokába kerültek.

"Írásleckéket vettem tőle, szerelmeskedtünk és aztán elmentünk ebédelni" - emlékezett a Mailerrel töltött időkre a színésznő.

A szexuális életük kiteregetésében semmi takargatni valót nem lát, mondta, mivel szerinte nincs abban semmi szégyen, ha az ember szeret valakit, s a szexet különben sem gondolja szégyenletesnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását