2024. május 17. - Paszkál

Bajnokok Ligája: a döntés Manchesterre maradt

Sokkal agresszívabb játékot ígért a keddi visszavágóra Sir Alex Ferguson vezetőedző, miután együttese, a Manchester United meglehetősen defenzív futballal gól nélküli döntetlent ért el Barcelonában a labdarúgó Bajnokok Ligája spanyol-angol párosítású előd
2008. április 24. csütörtök 12:09 - Hírextra
A skót mester szavai is jelzik, a katalán fővárosban semmi sem dőlt el, s a felek inkább a túlbiztosított védekezésre rendezkedtek be, a támadófutball csak nyomokban volt tetten érhető a Camp Nouban. Pontosabban a vendéglátók kísérleteztek, szövögették akcióikat, ám ezt lényegi eredmény nélkül, hatástalanul tették.

Miközben azonban angol oldalon igen elégedetten nyugtázták a 0-0-át, egyáltalán nem biztos, hogy az Old Traffordon a hazai csapat továbbjutását hozó végeredmény születik. Egyfelől, mert Barca-gól esetén nagy bajba kerülhetnek a Vörös Ördögök, másfelől a katalánok kapujának bevétele sem ígérkezik könnyűnek, hiszen Frank Rijkaard gárdája igazolta, hogy ha kell, védekezni is kiválóan képes. Támadójátékának fogyatékossága ugyanakkor nem csupán saját hiányosságaira mutatott rá, hanem az MU hátsó alakzatának masszív voltát, már-már feltörhetetlenségét bizonyította. Gyakorlatilag nem lehetett zavarba hozni Rio Ferdinandékat, más kérdés, hogy az így is adódó lehetőségek közül legalább egyet kihasználhattak volna a hazaiak, főleg Samuel Eto'o révén, aki akár két gólt is lőhetett volna.

"A barcelonai meccs után a helyzet leegyszerűsödött: ha úgy lesz döntetlen, hogy gólt kapunk, vagy ha eleve alulmaradunk a visszavágón, kiesünk, ha viszont nyerünk, ott vagyunk a BL döntőjében. Annyit ígérhetek: az Old Traffordon a kedd estinél merőben eltérő mérkőzést fognak látni" - összegzett Ferguson, aki amúgy elégedett volt legénysége teljesítményével, a "nagyon profi" futballal, egyedül a gólt hiányolta csapata részéről. Azt viszont elismerte, hogy nem bizonyult nyerő húzásnak Cristiano Ronaldo magányos csatárként való foglalkoztatása, mivel az egyszemélyes támadósornak a társak "nem nyújtottak hatékony segítséget".

Jóllehet Ronaldo a második percben büntetőt rontott, Sir Alex nem hibáztatta kedvencét:
"Talán túlságosan is korán jött neki a 11-es, amelynél balszerencséje volt. Kihagyta, ezzel együtt is fantasztikusan játszott ezen az estén."

A Barca kameruni csatárklasszisa, Eto'o arról beszélt, hogy csalódottak, amiért nem tudtak nyerni odahaza, de meggyőződése, hogy Manchesterben betalálnak a rivális kapujába.
A holland vezetőedző, Rijkaard szerint egyenlő erők kiegyensúlyozott küzdelmét hozta a találkozó.
"Csapatom jól játszott, bár túl sok helyzetünk nem volt. Győzni akartunk, de a döntetlennel is megmaradt az esélyünk a döntőbe jutásra, hiszen ami nem ment odahaza, sikerülhet a visszavágón, vagyis Manchesterben kell és képesek is vagyunk rá, hogy gólt szerezzünk."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását