2024. május 6. - Ivett, Frida

Fed Kupa: szombaton elődöntők a Világcsoportban

Szombaton és vasárnap Moszkvában és Pekingben rendezik meg a Fed Kupa Világcsoportjának elődöntőit, az orosz női teniszválogatott az amerikai együttest, míg a kínai csapat a spanyolokat fogadja.
2008. április 24. csütörtök 12:47 - Hírextra
A címvédő orosz alakulat hallatlanul erős gárdával várja a tartalékos amerikaiakat a Luzsnyiki Sportpalotában. Samil Tarpiscsev kapitány Szvetlana Kuznyecovát, Anna Csakvetadzét, Dinara Szafinát és Jelena Vesznyinát nevezte az összecsapásra. Zina Garrison viszont gondban volt: Venus Williams sérült, testvére Serena lemondta a játékot, Lindsay Davenport pedig belázasodott. Így Garrison a dél-afrikaiból amerikaivá lett páros-specialista Liezel Huber, Vania King, Ahsha Rolle és Madison Brengle bravúrját várja az orosz fővárosban.

"Vania, Ahsha és Madison már a jövő generációt képviselik a csapatban, remélem, megállják a helyüket Moszkvában" - fogalmazott az egykori kiváló játékos.

Pekingben szintén hazai siker várható; a kínai gárda nagyon erős, így azután nagy meglepetés lenne, ha a spanyolok izgalmassá tudnák tenni az összecsapást.

Utóbbiak Nuria Llagostera Vives, Carla Suarez-Navarro, Maria-Jose Martinez Sanchez, Arantxa Parra-Santonja összeállításban utaznak a kínai fővárosba. A hazaiaknál Peng Suaj (Peng Shuai), Cseng Csie (Zheng Jie), Jen Ce (Yan Zi) és Szun Tien-tien (Sun Tiantian) léphet pályára.
A sorozat döntőjét szeptember 13-án és 14-én rendezik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását