2024. május 3. - Tímea, Irma

BKV: májusban döntés a kísérleti mobiljegyről

Régóta tervezi a BKV Zrt., hogy bevezeti a kísérleti mobiljegyet Budapesten. A Fővárosi Közgyűlés decemberi ülésén megszületett döntésével már jóváhagyta a mobiljegy árát és az érvényességi időkorlátokat is.
2008. április 23. szerda 17:13 - Hírextra

A kísérleti mobiljegy ötlete már korábban felmerült a BKV Zrt-nél. Folyamatos egyeztetések után dolgozta ki a cég a jegy működési elvét. A tavaly decemberi közgyűlésen már meghatározták a mobiljegy árát, illetve érvényességi idejét. A korábban is már ismert közgyűlési döntés értelmében az ilyen típusú jegyekért 499,- Ft-ot, plusz az SMS árát kell kifizetni. Hétköznap 60, hétvégén 90 percig lesz érvényes az SMS-ben megváltható jegy.

Amennyiben a Fővárosi Közgyűlés májusi ülésén pozitívan ítéli meg az eddigi előkészületi munkálatokat, az esetben folytatódhat a munka. A tulajdonosi döntést követően fogja majd a tényleges tárgyalásokat elkezdeni a BKV Zrt. a kísérleti mobiljegy tesztelését illetően is a szerződéses partner választásához.

A kísérleti mobiljegyet több európai nagyvárosban is örömmel fogadták az utasok. Így Budapesten is pozitív fogadtatásra lehet számítani, hiszen megkönnyíti, és kényelmesebbé teszi majd a jegyvásárlást.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását