2021. június 22. - Paulina

Több mint kétmilliárdos adóssága van a Fidesznek?

Több mint kétmilliárd forintos adósságot görget maga előtt a Fidesz, ha pontosak a párt elmúlt négy évben közreadott beszámolói - írta kedden a Népszava. A legnagyobb ellenzéki párt tavaly csaknem 400 millió forint hitelt vett fel, ami azonban jócskán elm
2008. április 22. kedd 09:22 - Hírextra

A Fidesz 2007-ben csak negyedannyit költött politikai tevékenységre, mint a választási évben; míg tavaly csak félmilliárdot, egy évvel korábban több mint 2 milliárdot fordítottak erre a célra.

A párt anyagi helyzetén sokat lendített, hogy újabb tízmillió forinttal gyarapította a bevételeket egy titkos, jószívű adományozó, Szarvas Károlyné. A Heti Válasz kiadója 6,2 milliót adott - olvasható a lapban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

főnök
2008. május 6. 16:27
Az tuti, hogy a pártkasszát igen hamar feltöltik majd, de fontosabb kérdés, hogy mennyire lesznek szavatartóak. Mert ha igen - amit nagyon remélek, hogy nem fognak megtenni, főleg nem az Ember, Aki Még Nem Hazudott -, akkor télleg nagy szarba kerülhetünk. De ha eljő az Orbán éra és végre rendet raknak, kerül amibe kerül, leszarva az elmebeteg, mostanában hangoztatott felelőtlen igéreteiket akkor én fogok az első sorban tapsikolni nekik. Más kérdés, hogy ez több, mint kétséges...
Szifo
2008. május 3. 17:14
Minden értelemben nagyon sokba lesz az nekünk, ha a Fidesz hatalomra kerül.
Ozmium
2008. április 30. 20:22
Ötletemet jó indulatból, segítő szándékkal adom, ingyért a Fidesz-nek.

Látva szorult anyagi helyzetüket javaslom, hogy a pártelnökségi tagjai, a megyéket egymáskőzött felosztva, kezdjék el a Békekölcsön kötvények árusítását.

Az akció két kérdésre ad választ. Hányan mernek pénzt befektetni a pártba, kik bíznak benne, hogy ez a párt, 10 év múltán már fizetőképes lesz.

Szeretném, ha tudnák, Rákosi Mátyás ezzel a programjával olyan népszerűségre tett szert, hogy vannak, akiknek a még most is ott lóg a falán a kötvény, bekeretezve, névértéken.
ügyvéd
2008. április 22. 18:25
Azon gondolkodtam, hogy vajon erre az ügyre nem vonatkozik a zorbáni szellemiség, hogy "Van itt pénz, csak ellopják!"??????
Vagy itt is vannak kivételek? Mint pl. a gyevi bíró?

És arra gondolt-e már valaki, hogy ezt az adósságot is mi, mindannyian fizetjük meg?
ügyvéd
2008. április 22. 18:24
Ezért akarja annyira a Fidesz az előrehozott választást. Mert akkor újra lehet lenyúlni újra a milliárdokat, mint 1998-2002 között.
Nem az ország van szarban, hanem a Fidesz.

Nem véletlen, hogy a Fidesz utolsó esélye a következő választás megnyerése, mégha az előrehozott választás is lenne, ami után az államkasszából kiegyenlítheti az adósságot. Erre a győzelemre most sokan tesznek a hitelezők közül is, akik futnak a pénzük után, mert tudják, hogy ha ez nem jön be, akkor el lehet könyvelni veszteségként. Ez lehet a magyarázata annak, hogy eddig egyetlen hitelező sem kezdeményezett csődeljárást a Fidesz ellen, pedig ha ez megtörténne, akkor annyit segítene a Fideszen az ilyen 10 milliós adomány.

De ha nyernek, akkor meg az ország lesz bajban, mert a hitelezőket, akik formálisan el fogják engdni a tartozások egészét vagy nagy részét, zsíros állami megrendelések és pozíciók tömegével fogják kielégíteni.

Erről jut eszembe: A 2002-es választások két fordulója között a Fidesz-kormány létrehozott valami több száz fős köztisztviselői egyletet a saját kádereiből olyan feltételekkel, hogy az állásukból kibombázhatatlanok akkor is, ha a munkájukra az állam nem tart igényt, és 500 ezer Ft volt ekkor is a bérük. Emlékszik még erre valaki?

Szóval, igencsak érdekelne, hogyan akarják azok rendbetenni az ország pénzügyeit, akik a sajátjukat sem tudják?
A "süssünk nagyobb kenyeret" a Fidesznél nem működik? Nocsak, nocsak!
Ozmium
2008. április 22. 15:07
Az egy szemenszedett hazugság, hogy a Fidesznek adósága van.
A párt szakértői elolvasták Széchenyi művét és úgy döntöttek, hogy befektetnek.
A közismert pénzügyi tranzakciókon kívül, vettek vakvezető kutyákat az elnökségnek, építettek a "szimpik" részére struccgyakorló pályát, és színvakképző főiskolát.
Ez utóbbi, "az egy a zászló egy a színe" képesítést, biztosít. Megkezdődött a szerkezetlakatos képzés is a tanműhelyül a Kossuth tér szolgál.
Csak Széchenyi meg ne tudja, hogy Kossuth is benne van a vállalkozásban, mert visszavonja a hitelt.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását