2024. május 2. - Zsigmond

Szabó és Kuttor kvótás helyen

Alig két hónappal a triatlon olimpiai kvalifikációs sorozatának vége előtt Szabó Zita és Kuttor Csaba is kvótát érő helyen áll a ranglistán, de Walkó Andreának és Lipták Tamásnak is reális esélye van az indulásra, igaz utóbbi csak akkor utazhat Pekingbe,
2008. április 22. kedd 18:23 - Hírextra
A debreceni Szabó legutóbbi jó Világkupa-szereplésével csak megerősítette pozícióját, míg Kuttor alig több mint egy hete Isigakiban elért 20. helyével éppen felfért az olimpiai indulók jelenlegi listájára.

A nőknél reális esély kínálkozik arra is, hogy két magyar induló legyen Pekingben, hiszen a tiszaújvárosi Walkónak egyetlen pozíciót kell előrelépnie az ötkarikás rangsorban, hogy kvótás helyen álljon.

A férfiaknál más a helyzet: Kuttor és Lipták közül csak egyik lehet olimpikon. Kuttor a Világkupákon szerepel, s ezeken szerzett pontokkal a világranglistás helyezése alapján juthat kvótához. Lipták ugyanakkor Európa Kupa-futamokon versenyez, így a kontinentális rangsoron áll igen előkelő helyen. Ez azért fontos, mert az öt kontinentális lajstromból egy-egy olyan versenyző jut pekingi indulási joghoz, akinek nemzete a világranglista alapján nem szerzett kvótát. Mivel Kuttor jelenleg kvótás helyen áll, így Lipták maradna le az ötkarikás játékokról, ugyanakkor ha Kuttor lecsúszna az olimpiai listán, akkor Lipták számítana olimpiai indulónak.

"Reméljük, nem esünk két szék közül a pad alá. Igazából egyszerű a helyzet, mert nem egymás ellen versenyzünk, ha kvótás helyen állok, mehetek az olimpiára, ha nem, akkor Lipták mehetne az európai rangsorról" - mondta a már két olimpián részt vevő - bár Athénban betegség miatt végül nem indult - Kuttor.

A kvalifikációs időszak a júniusi vb-n zárul le, addig további három Világkupa-futamot és az Európa-bajnokságot rendezik meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását