2024. április 29. - Péter

Esélyegyenlőségi képzés minisztériumi köztisztviselőknek

Esélyegyenlőségi képzést indítanak minisztériumi köztisztviselőknek májusban az Európai Unió által indított EQUAL projekt keretében - mondta Rauh Edit, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium szakállamtitkára kedden Budapesten.
2008. április 22. kedd 18:27 - Hírextra
A nemek közötti egyenlőség érvényesítését célzó képzésre azért van szükség, hogy a döntéshozók figyelembe vegyék az esélyegyenlőségi szempontokat, amikor például uniós források elosztásáról döntenek - közölte a szakállamtitkár a könyvbemutatóval egybekötött esélyegyenlőségi konferencián.
Rauh Edit szerint jelenleg a civil szervezetek jobban hozzájárulnak a nők esélyegyenlőségének megvalósításához, mint a kormányzat. Mint mondta, a női esélyegyenlőség megteremtésének elősegítésére az év végére országgyűlési vagy kormányzati dokumentumot szeretnének létrehozni, az anyag társadalmi vitája májusban-júniusban kezdődhetne meg.

A konferencián két kiadványt mutatott be az EQUAL projektben résztvevő Nők és Férfiak Közötti Társadalmi Esélyegyenlőség Hálózat.

Az egyik kézikönyv a női felnőttképzéssel kapcsolatos magyarországi tapasztalatokat foglalja össze és segítséget nyújt a képzések megvalósításában. A másik kiadvány a nemek közötti egyenlőség érvényesítését kívánja népszerűsíteni a magyar intézményekben és az üzleti világban.

E kiadványok célja a társadalmi nemek egyenlőségének főáramba állítása, a magyar közpolitikai gondolkodás befolyásolása - mondta Zentai Violetta, a Magyarországi Női Alapítvány kuratóriumának elnöke.

A háromezer példányban megjelent kézikönyveket közintézményekhez, munkaadókhoz kívánják eljuttatni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását