2024. május 7. - Gizella

Karsai és a fóliasátrak

Karsai Péter (MDF) a fóliasátrak felállításával kapcsolatos engedélyezési eljárásról kérdezett. Mint mondta, fontos, mit is gondol a kormányzat erről. Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter válaszában hangsúlyozta: a kormány szándéka azt volt, h
2008. április 22. kedd 07:10 - Hírextra
Bajnai Gordon közölte: a felvetődött kétségek miatt kérte munkatársaitól, haladéktalanul tekintsék át a beérkezett panaszokat, azt, hogy a módosított szabályozás jelenet-e plusz költséget az érintetteknek. A tárcavezető hangsúlyozta: ha szükséges, korrigálják a rendeletet, hiszen fontos, hogy az érintett több tízezer család terhei ne növekedjenek.

Botka Lajosné (MSZP) a nyelvoktatás jövőjéről kérdezte az oktatási tárca vezetőjét.

Válaszában az oktatási államtitkár arról beszélt, hogy a nyelvoktatás megújítása az elmúlt időszak legfontosabb törekvése volt. Arató Gergely e munka fontos eredményeként említette a nulladik évfolyam beindítását, ami elősegítheti, hogy biztos tudással kezdjék a gyerekek a középiskolát. Hozzátette: a jövőbeni cél az, hogy a nyelvoktatásra rendelkezésre álló pénzt hatékonyan használják fel.

Szűcs Lajos (Fidesz) kijelentette: meglepődve és felháborodva vették kézbe a kormányhatározatot, amelyből megtudták: valaki vagy valakik figyeltetik az önkormányzatokat. Ma már azt is lehet tudni, hogy kik figyeltetik az önkormányzatokat. Önök - fogalmazott, Szilvásy Györgyhöz fordulva. Az ellenzéki képviselő megkérdezte, mi indokolja az önkormányzatok megfigyelését.

A polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter válaszában közölte: harmadszor is megkérdezték, és harmadszor is azt mondja, semmire sem kíváncsi. Mint mondta, a védelem alá rendelés nem megfigyelés. Nem figyeli önöket senki - jelentette ki Szilvásy György. Megkérte Szűcs Lajost arra, ne riogassák az embereket azzal, hogy figyeltetik az önkormányzatokat, az önkormányzati vezetőket.

Katona Kálmán (MDF) a miskolci erőmű eladása kapcsán kérdezte a Pénzügyminisztérium képviselőjét. Azt tudakolta a jelen lévő államtitkártól, miért nem írtak ki pályázatot a cég eladására, illetve miért nem ajánlották fel megvételre az erőművet Miskolc városának?

Keller László, a PM államtitkára válaszában hangsúlyozta: nem az MVM tulajdonosa, hanem maga az MVM döntött arról, mit tesz a Miskolci Fűtőerőmű Kft.-ben lévő üzletrészével. Hozzátette: információi szerint ha pályázaton értékesítették volna ezt az üzletrészt, az nem lett volna kedvező Miskolc városa számára. Mint mondta, úgy tudja, a tárgyalások jelenleg is folynak az érintettek között és várható, hogy megállapodás születik.

Rogán Antal (Fidesz) azt kérdezte Szilvásy Györgytől, mi indokolta, hogy a fővárosi kerületek is bekerültek abba az önkormányzati körbe, amelyet érint a kormányhatározat. Úgy vélte, a kormány eljárása nem a párbeszédre utal. "Ez nem a párbeszéd kormányzása, ez valami egészen más" - fogalmazott. Rogán Antal közölte: az ilyen típusú eljárás elgondolkodtató, ha ezt nem előzi meg alapos tájékoztatás. Mi a garancia arra, hogy ezt nem terjesztik ki minden kisvállalkozóra, aki EU-támogatást kér, vagy elnyer ilyen támogatást? - tette fel a kérdést.

Szilvásy György a kerületek esetében a védelmet, az együttműködést a jelentős összegű elnyerhető EU forrásokkal indokolta. Mint mondta, ha az önkormányzat nem akar ilyen párbeszédet, együttműködést, akkor ez nem jön létre, hiszen egyoldalú együttműködés, párbeszéd nem lehet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását