2024. május 4. - Mónika, Flórián

A rektori konferencia az új tandíjjavaslatról tárgyal

Zárt ülésen tárgyal ma a Magyar Rektori Konferencia a testület legújabb, tandíjjal kapcsolatos javaslatáról Gyöngyösön. Az MTI birtokába került dokumentum szerint a hallgatóknak nemcsak 15 százaléka kerülhetne át államilag finanszírozott képzésből költség
2008. április 22. kedd 08:23 - Hírextra

Az adott év tanulmányi eredményétől függően évente határoznák meg, ki kap egy évre államilag finanszírozott státuszt és ki lesz költségtérítéses diák.

A rektori konferencia kezdeményezése alapján a hallgatók éves teljesítményük, illetve az első évben felvételi eredményük alapján fizetnének 2009-től költségtérítést. A rektorok javaslata szerint a hallgatókat (legalább) hat kategóriába sorolnák a fizetendő költségtérítés mértéke szerint.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök egy kereskedelmi televíziónak nyilatkozva korábban azt mondta: a rektori konferenciával olyan javaslaton dolgoznak, amely szerint az első évben mindenki az államilag finanszírozott keretbe kerülne be a felsőoktatásba, de a második évtől csak 50-60 ezer diák maradhatna ebben a keretben. A rendszer minden évben biztosítaná az átjárást az állami és az önköltséges képzés között - tette hozzá.

Az MTI információi szerint a rektori konferencia zárt ülésén részt vesz Hiller István szakminiszter is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását