2024. április 27. - Zita

Paul McCartney: Legyen mindenki vegetáriánus!

A világnak vegetáriánusnak kell válnia ahhoz, hogy eredményesen lehessen harcolni a globális felmelegedés ellen - ezt hangsúlyozta Paul McCartney abban az interjúban, amelyet az Emberek az Állatokkal Való Etikus Bánásmódért (PETA) állatjogvédő szervezetne
2008. április 21. hétfő 11:07 - Hírextra

Sir Paul, aki közel 40 éve nem fogyaszt húst, és régóta aktív propagálója a vegetarianizmusnak, úgy vélekedett, hogy ez lenne a legnagyobb változás a felmelegedés ellen, amelyhez mindenki hozzájárulhatna a maga életmódjával. "Mindenki vegye fontolóra, hogy megteszi ezt a kis lépést, hogy segítse értékes környezetünket és megmentse a gyermekeink számára" - mondta az egykori Beatle.
"Macca" felhívta a figyelmet arra, hogy az a rengeteg földterület és víz, amelyet manapság közvetve és közvetlenül felhasznál a húsipar, nagyban felelős a klímaváltozásért. Egyúttal sajnálatosnak nevezte, hogy a legtöbb környezetvédő szervezetnek nem szerepel legfőbb programpontjai között a vegetarianizmus hirdetése.

McCartney szavai egybecsengenek azzal a 2006-os ENSZ-jelentéssel, mely szerint az állattenyésztés sokkal több üvegházhatású gázt bocsát ki a légkörbe, mint a közlekedés.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását