2024. július 21. - Dániel, Daniella

Marihuána-ültetvényt számoltak fel

Mintegy ötmillió forint értékű marihuánát lefoglalt, két férfit pedig őrizetbe vett a rendőrség egy vadkender-ültetvény felszámolásakor a hétvégén Baranyában - tájékoztatta a megyei rendőrség sajtóreferense az MTI-t hétfőn.
2008. április 21. hétfő 15:59 - Hírextra

A rendőrök még szombaton tartottak házkutatást abban a Pécs környéki családi házban, melyet drogtermesztésre rendezett be tulajdonosa. A 28 éves férfi Hollandiában szerzett ismeretét felhasználva mintegy kétmillió forintért vásárolt csepegtetőket, pára- és hőszabályzót, valamint különleges fénytechnikát, hogy növényei fejlődéséhez megfelelő körülményeket biztosítson - mondta Zsobrák Péter.

Hozzátette: a termesztő egyszer már biztosan "szüretelt", lévén, hogy a rendőrök a helyszínen fadobozban, egykilós kiszerelésben öt csomag marihuánát találtak, melyek feketepiaci értéke összesen ötmillió forint. A rendőrök ezen kívül számos élő növényt is lefoglaltak. Az összes áru és a speciális berendezések elszállításához teherautóra volt szükség.

A rendőrség a ház tulajdonosát, továbbá egy, az üzletbe nagykereskedőként bekapcsolódó harmincéves férfit is őrizetbe vett, ellenük termesztéssel és kereskedéssel elkövetett kábítószerrel visszaélés bűntett gyanúja miatt indult eljárás - közölte Zsobrák Péter.

A sajtóreferens utalt rá: idén ez volt a harmadik, ötmillió forintot meghaladó értékű drogfogás Baranyában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását