2024. április 26. - Ervin

Csigával a fájdalom ellen

A krónikus fájdalom legsúlyosabb eseteit nem minden esetben sikerül eredményesen enyhíteni. Egy jelenleg fejlesztés alatt álló, a tengeri csiga mérgének felhasználásával készülő szer a remények szerint megoldást jelenthet ezekben az esetekben. David Craik
2008. április 21. hétfő 10:47 - Hírextra

"A neuropátiás fájdalom a krónikus fájdalom egyik legsúlyosabb fajtája, és nagyon nehéz kezelni." – mondta Dr. Clark. "A hétköznapi fájdalom akkor keletkezik, ha az idegrendszert valami behatás éri, például sérüléskor, a neuropátiás fájdalmat pedig az váltja ki, ha az idegrendszer maga sérül.

A neuropátiás fájdalom kezelésére jelenleg használt módszerek csak minden harmadik beteg esetében hoznak enyhülést. A forgalomban levő gyógyszerek mindegyikének súlyos mellékhatásai vannak, ráadásul csak három hetes alkalmazás után kezdenek hatni.”

A tengeri csiga mérgéből kivont peptidekre nemrég figyeltek fel a tudósok, ezek ugyanis nagy pontossággal hatnak a fájdalom központjára, és nincsenek komoly mellékhatásaik. Hátrányuk, hogy hamar le is bomlanak a szervezetben, de ezt a problémát Craik és Clark ki tudták küszöbölni. A kutatók eredményeik alapján most kereskedelmi partnert keresnek, hogy a molekulából szájon át szedhető tabletta válhasson.

Forrás: vital.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását