2024. április 25. - Márk

Vasárnap indul a száguldás

Vasárnap reggel a Városligetben, a Hősök terén az ünnepélyes rajtceremóniával kezdődik meg a Magyarországon és Romániában megrendezésre kerülő Közép-Európa-rali, amely a tereprali Dakar-széria első versenye lesz. A Dakar után a legnagyobb tereprali viadal
2008. április 18. péntek 20:34 - Hírextra

A Közép-Európa-rali budapesti nemzetközi sajtótájékoztatóján Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára elmondta, hogy óriási felelősség volt megszervezni ezt a nagyszabású eseményt, de álltak elébe, vállalták a feladatot.

"Jó esélyünk van arra, hogy az autó- és motorsport legnagyobb központja legyünk a térségben" - mondta az államtitkár, majd a kormány nevében üdvözölte a rali résztvevőit.

Etienne Lavigne, a Dakar-rali versenyigazgatója elmondta, hogy a világ legjobb és legismertebb versenyzői jöttek el az egyhetes versenyre és szinte az összes gyári csapat is megméri tudását a viadalon.

A Közép-Európa-ralin 132 motor és quad, 97 autó, valamint 39 kamion indul, a verseny teljes távja 2671 km, ebből 1097 km a mért szakasz. Magyarországról összesen 11 autó, 6 quad és motor, továbbá 4 kamion próbál szerencsét a nehéz terepeken.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását