2024. április 19. - Emma

Utazások melgeknek

A Pink Corner, az európai melegturizmust bemutató pavilon felavatásával nyílt meg Barcelonában a katalóniai Nemzetközi Turisztikai Szalon.
2008. április 18. péntek 12:28 - Hírextra

Az 1200 négyzetméteres Pink Corner a homoszexuális turizmusnak szentelt legnagyobb európai idegenforgalmi kiállítás a szektor 50 cégének jelenlétével. A szervezők mintegy 6000 látogatót várnak a Szalon eme új részlegébe, amely területben és a résztvevő cégek számában egyaránt nagyobb, mint a berlini ITM vásár hasonló pavilonja.

A Pink Cornerben meglátogathatók azok a cégek, amelyeket a homoszexuális közösségnek szántak, köztük az Axel hálózat, a Coordinadora Gay-Lesbiana, a baszkföldi, Kanári-szigeteki, ibizai, barcelonai és koppenhágai turistairodák, általános és a melegek számára különleges információkkal. A közönség olyan folyóiratokat és internetes turistaportálokat is megnézhet, amelyeket a melegeknek, a leszbikusoknak és a transzszexuálisoknak szántak. A pavilonban tájékoztatást adnak a melegek páneurópai sportversenyéről, az Eurogamesről, amelyet Barcelonában rendeznek július 24-27. között.

Carlos de Cires, a pavilon koordinátora elmondta, hogy a Pink Corner mindenki előtt nyitva áll, és reméli, hogy sokan látogatják meg olyanok, családostól, kisgyermekekkel együtt, akik első ízben kerülnek kapcsolatba ezzel a közösséggel, ezzel megkönnyítve integrációjukat. Cires szerint a meleg turisták 40 százalékkal többet költenek, mint a turisták általában.

A barcelonai Turisztikai Szalonon 75 ország 1500 kiállítója vesz részt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását