2024. május 14. - Bonifác

Nemzeti Park és babavárás

Unalmas estéken - főleg, ha a tévében sincs semmi érdekes műsor – kellemes szórakozás lehet egy jó könyvvel és egy pohár borral leülni egy kényelmes fotelba. Előfordul, hogy a házi könyvtárunk polcain nem akadunk olyanra, amihez épp kedvünk lenne.
2008. április 18. péntek 14:02 - Hírextra
Bátorfi Zsuzsanna: Kalauz a brit munkavállaláshoz és élethez

E könyv elsősorban azoknak kíván segítséget nyújtani, akik tanulmányaik elvégzése után úgy döntenek, szerencsét próbálnak a nagyvilágban, és Nagy-Britanniában szeretnék megtalálni a helyüket. A munkakeresés embert próbáló feladat. Ahhoz, hogy megtaláljuk a képességeinknek, képzettségünknek és érdeklődési körünknek leginkább megfelelő állást, hosszú utat kell bejárnunk önmagunk megismerésétől a hatékony információkeresésen, az álláshirdetésekre való jelentkezésen, a megfelelő és figyelemfelkeltő önéletrajz és kísérőlevél megírásán keresztül az állásinterjún való megjelenésig és sikeres szereplésig.

Ezt az utat kíséri végig e kalauz hasznos feladatokkal, tanácsokkal és információkkal segítve az utazót. Emellett az évek óta Nagy-Britanniában élő és dolgozó szerző - aki maga is bejárta ezt az utat, és sikeresen vette az akadályokat - személyes tapasztalatait felhasználva ad tanácsokat a megszokottól eltérő kultúrában és mindennapi életben történő eligazodáshoz.

Kalotás Zsolt: A Körös-Maros Nemzeti Park

AKörös-Maros Nemzeti Parkot hazánk hetedik nemzeti parkjaként hozták létre 1997-ben. A védett terület több mint 50 ezer hektáron terül el, és az Erdélyi-szigethegység lábától a Tiszáig húzódó egyedi arculatú táj magyarországi részének természeti értékeit óvja, melyek napjainkra az ember által alakított kultúrtáj szigeteiként maradtak fenn.

A nemzeti parkot bemutató Kalotás Zsolt, Pro Natura-díjas természetfotósunk lenyűgözően széles spektrumon mozog kamerájával. Madártávlatból és közvetlen közelből is megörökíti a Körös és a Maros árterét, az erdőket és gyepeket, hajdani ősmocsaraink maradványait, az alföldi szikes pusztákat és a térség egykori természeti képét őrző erdőssztyeppeket, löszpusztamaradványokat. Fotóin emellett testközelből is szemlélhetjük a nemzeti park gazdag növény- és állatvilágát. A kötetben több ritka állatfajról készült fénykép is található, olyanokról, amelyeket eddig még nem örökítettek meg fotón. A megannyi védett fajt bemutató felvételek sok esetben ritkán tetten érhető pillanatokat tárnak elénk, s a tájfotókkal kiegészülve plasztikus képet festenek a nemzeti park természeti szépségeiről - Kalotás Zsolt albumát lapozva kinyílik a kezünkben a természet.

Szinetár Dóra: Várandósnapló

A Várandósnapló olvasmány, egy kismama naplója. Szinetár Dóra hétről hétre olyan témákat érint, melyek nemcsak őt, de minden kismamát foglalkoztatnak. Naplója a hasznos, gyakorlatban jól bevált ötletek és tanácsok mellett személyességével is megérint. A kötethez ajándék CD-lemez tartozik: hét csodálatos dal hallható rajta Szinetár Dóra előadásában

Magyar Elek: Az Ínyesmester szakácskönyve

"Anyám Ínyesmestere sem csak azért lett rongyos és bozontos, mert annyiszor főztek belőle. (...) Hanem azért, mert olvasták. Azért olvasták, mert irodalom. Mert nemcsak a lángos és Mesztegnyő, nemcsak a tejfölös túró és Balatoncsehi foglaltatik benne, de az egész magyar századvég és századelő regénye a has szemszögéből elmesélve." (Cserna-Szabó András)

dr. Klaus Berndl – Markus Hattstein – Arthur Knebel – Hermann-Josef Udelhoven: Képes Világtörténet - GEOGRAPHIA KIADÓ

A gazdagon illusztrált, átfogó történelmi alapmű mintegy 4000 rajzával és képével elengedhetetlenül jelen kell legyen minden egyes könyvespolcon. Átlátható szerkezete - időszalaggal, kiemelt hasábokkal, színes kereszthivatkozásokkal - alapján a könyv használata egyszerű és élvezetes. Akárhol üti is föl, kedves Olvasó, gyorsan és könnyen átláthatja, hogy melyik országról és melyik korszakról van szó éppen. A National Geographic csapata garancia az ismeretanyag tökéletes rendszerezésére.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását