2024. május 6. - Ivett, Frida

Esélyegyenlőség-elvű támogatáspolitika bevezetését javasolják

Esélyegyenlőség-elvű támogatáspolitika bevezetését javasolja Magyarország a Roma Integráció Évtizede Programban részt vevő országoknak - mondta Ürmös Andor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium főosztályvezetője pénteken Budapesten.
2008. április 18. péntek 14:47 - Hírextra

Magyarország javasolja, hogy az országok vizsgálják felül fejlesztési forrásaikat és kérjék számon a pályázóktól, hogy van-e a cigányok integrációját segítő programjuk - közölte Ürmös Andor a nemzetközi roma program keretében tartott kétnapos antidiszkriminációs szakértői tanácskozás sajtótájékoztatóján.

Magyarország olyan támogatáspolitikát dolgozott ki - mutatott rá -, amely nem csak jogi, hanem pénzügyi eszközökkel is segíti az esélyegyenlőség érvényesülését. Ezeket a kormány az oktatásban és a lakhatásban alkalmazza.

A pályázóknak olyan programot kell benyújtaniuk a regionális operatív program keretében, amelyben kötelezően szerepelnie kell egy antiszegregációs tervnek - mondta Ürmös Andor.

A csütörtökön kezdődött tanácskozáson a programban részt vevő országok szakértői az antidiszkriminációs jogszabályi környezetről, gyakorlatról és a civil jogvédő szervezetek munkájáról folytattak megbeszélését.

A nemzetközi roma programot elindító nyilatkozatot a kérdésben leginkább érintett nyolc európai - köztük a magyar - kormány vezetője írta alá 2005. február 2-án Szófiában.

A programban résztvevők deklarálták, hogy a következő tíz évben elsősorban négy területen: a romák oktatásában, egészségügyi ellátásában, foglalkoztatásában és lakáskörülményeik javításában szeretnének komoly eredményeket elérni. Magyarország tavaly nyár óta végzi a nemzetközi program soros elnökségi feladatait.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását