2024. április 27. - Zita

Börtönre ítélték az ügyvezetőket

Sikkasztásért és csődbüntettért letöltendő fogház-, illetve börtönbüntetésre ítélte első fokon a Zala Megyei Bíróság azt a két férfit - egyikük Törökország tiszteletbeli konzulja -, akik a hévízi Palace Hotel megépítésére vállalkoztak, de csődbe vitték a
2008. április 18. péntek 17:53 - Hírextra

 A hévízi belvárosban 1994-ben kezdődött meg az apartmanszálló építése, de fizetési gondok miatt három évvel később új beruházója lett az épületnek. A 164 apartman építését a Kis-Balaton 2000, majd a Hotel Palace Kft. vette át úgy, hogy a vásárlóknak azt ígérték, visszabérlik tőlük ingatlanjaikat - közölte Beznicza Árpád.

Az apartmanok értékesítésénél F. Ferenc és F. Ernő - utóbbi Keszthelyen Törökország tiszteletbeli konzuljaként is tevékenykedik - a befizetett összegekről csak részben vagy egyáltalán nem adott számlát. A vádirat szerint 18 megrendelőtől 122 millió forintot vettek át úgy, hogy annak nem maradt írásos nyoma.

A két ügyvezető meghiúsította, hogy a vevők tulajdonosokká váljanak, egyebek között azzal, hogy megakadályozta a társasházi alapító okirat elfogadását, a vásárlóknak pedig az egyébként irreálisan magas bérleti díjakat sem fizették meg. 2003-ra fizetésképtelenné vált a Hotel Palace Kft., amelyet fel is számoltak.

A Zala Megyei Bíróság első fokon F. Ferencet folytatólagosan elkövetett sikkasztásért és csődbüntettért két év fogházbüntetésre ítélte, F. Ernőt pedig ugyanezért egy év börtönre, valamint 6 millió 750 ezer forint pénzbüntetésre. Büntetésük időtartamára eltiltották őket a közügyek gyakorlásától is és meg kell fizetniük 3,3 millió forint bűnügyi költséget.

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlottak fellebbeztek és enyhítést kértek, de a beruházással kapcsolatos bírósági ügyük sem ért még véget. Beznicza Árpád elmondta: polgári perek is folynak az ügyben, miután meghiúsult a hitelezők kifizetése. Az apartmanok beruházóitól 1,4 milliárd forintot követelnek a vevők, a felszámolási vagyon azonban csak 807 millió forint.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását