2024. április 19. - Emma

Halálosan megfenyegette tanárát

Csapják ki az iskolából azt a 15 éves tanulót, aki halálos fenyegetéssel illette egyik tanárát - ezt követelik az osztályba járó többi gyerek szülei. A kelet-romániai Vaslui megye egyik településének iskolájába jár a szóban forgó 15 éves gyerek, aki komol
2008. március 25. kedd 17:30 - Hírextra

Osztálytársainak a szülei azt állítják, hogy terrorizálja társait, de ujjat húzott egyik tanárával is, és dulakodás közben kilátásba helyezte, hogy megöli.

A kamasz szülei külföldön vállaltak munkát, majd elváltak és mindketten újraházasodtak. Ezért most egyik nagymamája neveli az agresszív viselkedése révén hírhedtté vált, serdülőkorú gyereket.

A Vaslui megyei tanfelügyelőség szóvivője elmondta: nem teljesíthetik a szülők kérését, hogy csapják ki a tanulót az iskolából. Ilyen esetben legfeljebb annyit tehetnek - tette hozzá -, hogy magaviseleti jegyét négyesre csökkentik - ami Romániában elégtelen osztályzatnak számít -, így osztályismétlésre kényszerítik. A gyerek sorsáról az iskola tanári testülete dönt majd.

Romániában aggasztó méreteket öltött az iskolai erőszak. Nem először fordult elő ugyanis, hogy valamelyik diák megfenyegeti tanárát, ugyanakkor az interneten egyre több olyan felvétel is látható, amelyen a tanár fegyelmezi meg túlságosan erőszakos módszerekkel a tanulót.

Bukarestben például "premiernek" számító döntés született hétfőn: az erőszakos nevelési módszere miatt korábban már figyelmeztetésben részesített egyik tanárt elbocsátották állásából, miután fizikailag bántalmazott egy nyolcadik osztályos kislányt.

Az ügy azt követően került az illetékes tanfelügyelőség figyelmébe, hogy a lány szülei a rendőrségen tettek feljelentést a durva pedagógus ellen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását