2024. április 27. - Zita

Zenével a kutyákért

Április 25-én, azaz jövő pénteken egy alkonyattól pirkadatig tartó rockfesztivál keretein belül segíthetünk a kutyákon - és persze bulizhatunk egy óriásit - a Petőfi Csarnokban. A Waudstock fesztiválon 8 zenekar biztosítja a fantasztikus hangulatot a jóté
2008. április 17. csütörtök 07:15 - Pálfi Rita
Kedd délután olyan mértékben a kutyáké volt a főszerep a Pont FM Rocközön című műsorában, hogy nem csupán róluk szólt a Somló Tamás, Müller Zsolt és Tenner Anna részvételével folytatott beszélgetés, de ketten személyesen is képviselték a négylábúakat: Sergio és Szotyi. A stúdióban zajlott társalgásról, többek között Somló Tamás kutyákról való véleményéről egy kicsit később, először lássuk, mi várható a Waudstockon!

Waudstock
LINK
Beatrice
KGB
Kowalsky meg a Vega
Somló Tamás és az Eleven
Sugarloaf
Supernem
Takáts Tamás D.B.B.
Zanzibar

Helyszín: Petőfi Csarnok
Időpont: 2008. április 25. péntek 19 óra, kapunyitás 17 óra
Jegyár: 3300 Ft
Hiszen a beszélgetés apropója természetesen a jövő hét pénteken a Petőfi Csarnokban tartott Waudstock fesztivál volt, amiről bátran kijelenthetjük, hogy egyedülálló kezdeményezés; ilyen buli Magyarországon még nem volt. Mind a nyolc fellépő lemondott tiszteletdíjáról, így a belépőjegyekből befolyt összeg egy az egyben a kutyák megsegítésére szolgál. A bevételből támogatott szervezetek a Belfegor és Maci Állatmenhely, a Biatorbágy és vidéke Állatvédő Egyesület, a Csömöri Állatvédő Civil Szervezet, a Kutyasegélyszolgálat Közhasznú Alapítvány, Lelenc Kutyamentő Egyesület (Lelenc KME) és a Lobbiiroda (az első állati lobbista). Lássuk kik azok a semmilyen szempontból sem kutyaütő zenészek, akik jelenlétükkel és zenéjükkel a nemes ügy mellé álltak, a már említett Somló Tamáson kívül!

Az estét hat órakor a Link zenekar nyitja. A fiatal, lendületes srácok óriási magyar slágereket játszanak, rockosítva. Így a fesztivál elején olyan dalokra táncolhatunk, mint a Nyár van, a Csakazértis szerelem, vagy a Kék a szeme. Természetesen mindez gitárokra hangszerelve.
Slágerekben a továbbiakban sem lesz hiány hiszen az este folyamán színpadra lép Nagy Feró és a Beatrice, akiket talán senkinek sem kell bemutatni. Ezen kívül a titokzatos nevű KGB nevű formáció is, ami a Megasztárból elhíresült Kontor Tamás, Big Daddy Laca és Ganxta Zolee hármasát takarja. A kutyákért zenél a Kowalsky meg a Vega is. Ahogy fellép az este Somló Tamás és az Eleven is, az ő zenéjükre pár sorral lejjebb még visszatérünk. Másik Megasztáros vonatkozása is lesz az estének, hiszen csatlakozott a Dér Henivel kiegészült Sugarloaf is a segítő szándékú zenészekhez. Bemutatja tudását a Supernem is, akik akrobatikus rock’n’roll-ként határolták be stílusukat. Táncolhat a kitartó közönség a Takáts Tamás a Dirty Blues Band muzsikájára is. A rendezvénysorozat nem ér véget a Zanzibár együttes különleges, unplugged koncertjével. Az utolsó koncert a tervek szerint hajnali 2-kor kezdődik, szóval a későn indulók sem maradnak le mindenről.

Ahogy Tenner Anna a Lelenc Kutyamentő Egyesület vezetője (és nem mellesleg a fesztivál egyik szervezője) is mondta: stílusokon és korosztályokon átívelő rockzenei kínálatot állítottak össze, hogy minél szélesebb réteg eljöjjön, segítsen és szórakozzon remekül. Elárulta azt is, hogy az eddig sosem tapasztalt összefogáson felbuzdulva folytatásban is gondolkodnak. Tehát remélhetőleg nem csak április 25-én gyűlhetnek össze a kutya- és zenekedvelők egy ilyen egész estét kitöltő bulira. Anna hangsúlyozta azt is, hogy bármennyire szomorú a segítségre szoruló kutyák témája, mindenféleképpen pozitív hangulatú rendezvényt szeretnének, ahol az a lényeg, hogy a közönség jól érezze magát.

Azonban azért fontos pár szót ejteni a Waudstock kedvezményezettjeiről, a kutyákról. A borúsabb oldal előtt idézzük fel mit is mondott Somló Tamás, akit sokan sokszor láthattak már a színpadon kívül a kutyáját sétáltatva, vagy ahogy ő mondja: „inkább a kutya szokott engem sétáltatni”. Hozzátette náluk a kutya is családtagnak számít, és szerencsére gyerekei is kutyaszimpatizánsok. Elmesélte például, hogy lánya öt éves korában megkérdezte, hogy miként lehet az, hogy a kutyájuk már hét éves, de még nem tud beszélni. A zenész kiemelte azt is: akinek lehetősége és igénye van rá, tartson kutyát, hiszen az ebek rendkívül megbízhatóak, a „hűség szobrai”. És mindig lehet rájuk számítani, ha rendes gazdáik vagyunk. Majd még egy nagyon szép gondolattal egészítette ki mondandóját: a kutya majdnem olyan jót tud tenni az embernek, mint a zene. És az ő szavai ilyen szempontból mérvadóak, hiszen mindkét terepen igazán jártas.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását