2024. április 26. - Ervin

Új Vaszary-kép bukkant fel

A Belvárosból, egy egyszerű magántulajdonostól került a Bizományi Áruház Vállalat Aukciósházához Vaszary János festőművész Nő enteriőrben című képe. Szokványos történetről van szó a képpel összefüggésben: egy idős embernek pénzre volt szüksége, leakasztot
2008. április 17. csütörtök 18:57 - Hírextra
Plesznivy Edit művészettörténész, a képről szóló katalóguscikk szerzője, a Magyar Nemzeti Galériában február végén zárult Vaszary János gyűjteményes kiállításának társkurátora megvizsgálta a képet s valódinak találta.

A festmény az 1909-ben készült enteriőrsorozat része, Az enteriőr vörös komóddal és a Nő karosszékben című alkotást köti össze ez a most előkerült munka. Az ifjú házas művész Attila utcai lakásának részletei láthatók a képeken és a Nő enteriőrben címűn is.

Ezen a festményen már feltűnik a festő feleségének, Miminek az alakja, akinek utcai öltözete, kalapja és letámasztott ernyője azt sugallja, hogy a hölgy éppen akkor érkezett haza.

A Nő enteriőrben című festményt április 26-ától az érdeklődők megnézhetik a BÁV Aukciósház kiállításán, és a május 7-i árverésen licitálhatnak is rá, kikiáltási ára 18 millió forint - tette hozzá a BÁV kereskedelmi igazgatója.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását