2024. május 2. - Zsigmond

Kiskölyök alázta a NASA-t

13 éves német fiú javította helyesre az amerikai űrhajózási hivatal egy számítását arról, hogy mekkora eséllyel csapódhat a Földbe az Apophis nevű aszteroida. A NASA százszorosan elszámította magát.
2008. április 17. csütörtök 08:17 - Hírextra
Kalkulációja szerint csupán 1 a 45 ezerhez a valószínűsége annak, hogy az aszteroida a Földbe csapódik. A 13 éves potsdami fiú azonban arra jutott, hogy 1 a 450-hez az esély. Ő ugyanis belekalkulálta, hogy a Föld körül keringő műholdak valamelyikével ütközve módosulhat az aszteroida pályája, és emiatt a következő "körben" - amikor ismét földközelbe ér - nagyobb eséllyel csapódhat a Földbe, pontosabban vízbe, az Atlanti-óceánba.

Az Apophis 2029. április 13-án ütközhet egy, vagy akár több mesterséges holddal, amelyek 35.880 kilométeres magasságban is keringenek a Föld körül és vagy negyvenezer lesz belőlük 2029-re. Az Apophis 32.500 kilométerre suhan el akkor a Föld felszínétől.

A NASA nem számolt műhold-aszterioda karambollal. Ha ilyen bekövetkezik, akkor az aszteroida pályája úgy módosulhat, hogy 2036-ra "Földet érthet" kataklizmát okozva.

A NASA elismerte, hogy a gyereknek van igaza.

A diák amúgy számításaival és meglátásaival benevezett egy helyi tudományos versenyre. Dolgozatának ezt a címet adta: Apophis - A gyilkos aszteroida.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását