2024. május 18. - Erik, Alexandra

MSZP: ez felháborító

Az MSZP szerint felháborító, hogy a kormány a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségen keresztül kétmilliárd forintot fizet ki „szakmai tanácsadásért” - írja Török Zsolt, a szocialista párt szóvivője.
2011. február 21. hétfő 12:56 - HírExtra
Hozzáteszi: ennyi pénzből például 100 ezer rászoruló gyermek nyári étkeztetését lehetett volna megoldani. Szerinte kormányon a Fidesz és a KDNP mindenütt megszorításokkal, és a rokonoknak, barátoknak szóló "zsíros megbízásokkal hálálja meg" az emberek bizalmát. Mint írja, az óvodákat, iskolákat, szociális otthonokat, egészségügyi intézményeket fenntartó önkormányzatok idei költségvetése 86 milliárd forinttal csökkent és "súlyos elvonási tünetektől szenved" az egészségügyi ellátórendszer is.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pénteken az MTI-vel azt közölte: a PD Konzorcium által 2 milliárd forintos keretösszegben megnyert közbeszerzési tanácsadási szerződés nettó 16 ezer forintos óradíjat tartalmaz, amely megfelel a piacon szokásos árnak. A szerződés 4 évre szól, és az elszámolás az említett óradíjon történik.

Az NFÜ 2010. nyara óta készítette elő, december óta pedig már működik a közbeszerzési felügyeleti főosztály. Ez végzi valamennyi, közösségi értékhatárt elérő - valamint a 300 millió forint értékhatár feletti építési beruházásra szóló -közbeszerzés folyamatba épített ellenőrzését. Ennek a főosztálynak segít műszaki-szakmai-, közbeszerzési- és jogi szakértői tanácsadással a győztes PD Konzorcium.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását