2024. április 28. - Valéria

Ezer család fogadhat külföldieket az olimpia idején

Ezer kínai család fogadhat külföldi turistákat a pekingi nyári olimpiai játékok alatt. A szállásadókat szigorú követelmények alapján választják, minden családból legalább egy főnek valamilyen idegen nyelven kell beszélnie.
2008. április 16. szerda 15:24 - Hírextra
Az önkéntes programra még április végéig jelentkezhetnek azok a családok, amelyekhez a jövő hónapban látogatnak el a pekingi turisztikai hivatal munkatársai. A vendégeknek légkondicionálóval ellátott külön hálószobát, tiszta ágyneműt, telefon-hozzáférési és zuhanyzási lehetőséget kell biztosítani. A jelentkezők közül a legjobb feltételekkel rendelkező családokat választják ki, akik a szállásért legfeljebb 400-600 jüant (közel 9-14 ezer forintot) kérhetnek naponta.

A kínai hatóságok a program tökéletesítése érdekében a leendő szállásadók kiválasztásának menetét tavaly 41 család részvételével tesztelték.

"A szállásadók többségének nem okozott gondot az angol nyelvtudás, sokan buzgón mutatták be főzési, harcművészeti tudásukat, illetve a kínai hagyományos gyógyászatban való jártasságukat" - mondta a tesztre kiválasztott lakóközösség illetékese.

A programra jelentkező kínai családokat örömmel tölti el, hogy részt vehetnek az olimpiai játékok szervezésében, a külföldi turisták pedig jobban megérthetik a kínai kultúrát és az emberek gondolkodásmódját.

A korábbi aggodalmak ellenére - miszerint Pekingben nem lesz elegendő hotelszoba a játékokra érkező kétmillió kínai és félmillió külföldi turista számára -, a város képes lesz megbirkózni a feladattal - mondta Hsziung Jü-mej (Xiong Yumei) a pekingi turisztikai hivatal vezető helyettese.

A pekingi szállodák augusztusra már 80-90 százalékos foglaltsággal rendelkeznek, egy ötcsillagos hotelszoba hozzávetőlegesen 8000 jüanba (183 ezer forintba) kerül naponta, a háromcsillagos szállodákban már lehetetlen szobát foglalni, a diákszállókhoz hasonló legolcsóbb helyek szállásdíjai pedig 10-15 ezer forint körül mozognak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását