2024. április 18. - Andrea, Ilma

Az amerikai fiataloknak nincsen jövőjük?

Az amerikai fiatalok borúlátóan tekintenek a jövőbe, csak kevesebb mint a felük érzi úgy, hogy mire annyi idősek lesznek, mint a szüleik, jobban fognak élni náluk.
2010. március 11. csütörtök 09:55 - HírExtra
A fiatalok 60 százaléka aggódik anyagi biztonsága miatt, fél, hogy nem fogja tudni fizetni az oktatási költségeket, nem lesz képes állni a lakhatási és egészségügyi költségeket. A megkérdezettek fele azt mondta, hogy az anyagi nehézségek miatt esetleg abba kell hagynia a tanulást - derült ki a Harvard Egyetem politikatudományi intézete által végzett felmérésből.

A kutatók szerint a fiatalok egyre pesszimistábbak abban a tekintetben, hogy elérhető marad-e számukra az "amerikai álom". Az egyetemisták nyolctizede tart attól, hogy diplomázás után csak nehézségek árán fognak munkát találni.

Az intézet rámutatott, hogy a 18-29 éves korosztálynál tapasztalható borús hangulatnak politikai következményei is lehetnek: a recesszió utáni lassú gazdasági felépülés, a tartósan magas munkanélküliség egy egész generáció hitét ingathatja meg az állam iránt, beleértve, hogy az képes javítani az emberek életszínvonalán.

A fiatalok négytizede érzi úgy, hogy az ország nem megfelelő irányban halad. További négytized azt mondta, nem tudja, merre halad az ország, és csak 23 százalék helyesli a jelenlegi fejleményeket.

A fiatal felnőtt korosztály 45 százalékának ítélete szerint Amerika számára jelenleg a gazdasági válság a legsúlyosabb gond. Az egészségügyi rendszer bajait, valamint az iraki és afganisztáni háborút 17, illetve 6 százalék jelölte meg a legfontosabb problémának - derült ki a több mint 3 ezer fiatalra kiterjedő közvélemény-kutatás adataiból.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását