2024. május 2. - Zsigmond

Pusztító erejű földrengés várható

Pusztító erejű, várhatóan sok halálos áldozatot követelő földrengés fogja megrázni Kaliforniát 30 éven belül - tették közzé friss előrejelzésüket amerikai tudósok hétfőn.
2008. április 15. kedd 10:16 - Hírextra

A legalább 6,7-es erősségű földmozgás esélye a jelzett időtartamban becslésük szerint több mint 99 százalékos. Egy 7,5-ös vagy magasabb fokozatú, hatalmasabb pusztítást végző rengés bekövetkezésének az esélye 46 százalék. A katasztrófa minden bizonnyal az amerikai szövetségi állam déli részét fogja sújtani.

A vezető szövetségi és állami geológusok, szeizmológusok és geofizikusok csoportja a Los Angeles-i megapolisz térségét jelölte meg az egyik legveszélyeztetettebb térségként. Elemzésük fontos információkat tartalmaz a várostervezők, a ház- és cégtulajdonosok számára, hogy megelőző intézkedésekkel mérsékelni tudják a közelgő természeti csapás okozta károkat.

Los Angelest elsősorban a Szent András-törésvonal, valamint két kisebb vetődés, a San Jacinto és az Elsinore fenyegeti rengéssel.

A kutatók a korábbinál pontosabb valószínűségi adatok elkészítéséhez az utóbbi évek során kifejlesztett elemzési módszereket a legkorszerűbb számítógépes programokkal párosították.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását