2024. május 13. - Szervác, Imola

Üröm szembe megy a fuvarozókkal

Korlátozta Üröm a község mellékutcáin áthaladó teherautók forgalmát, e hónaptól a 3,5 tonnánál nehezebb járművek nem hajthatnak be a helység tulajdonában lévő utcákba - közölte a Pest megyei település polgármestere hétfőn az MTI-vel.
2008. április 14. hétfő 15:16 - Hírextra

Laboda Gábor elmondta, hogy a korlátozás része annak a tervnek, amely a védekezést szolgálja az év második felében, az M0-ás dunai autópályahíd átadása után várhatóan a községre zúduló forgalom ellen. A dunai hídról Budakalászon át sok ezer autó közül jó néhány a 10-es út felé haladva feltehetően "a kertek alatt" Ürömöt veszi majd célba, ez a polgármester szerint aránytalanul nagy megterhelést jelentene a falunak.

E közlekedési káosz megelőzésére az önkormányzat levélben fordult a Magyar Közútkezelő Kht.-hez, hogy a tulajdonában lévő, a községen áthaladó főútra rendeljen el korlátozást, a 10 tonnánál nehezebb és 12 méternél hosszabb járműveket tiltsa ki innen. A szocialista polgármester utalt arra: amennyiben ez nem történne meg, a helyi civil erők már jó előre demonstrációkat helyeztek kilátásba.
Laboda Gábor arról is szólt, hogy a Nemzeti Autópálya Zrt.-vel kötött szerződés értelmében már 2006-ban meg kellett volna kezdeni a hídról levezető, az M0-ás körgyűrű folytatásaként a község közigazgatási területén áthaladó út építését, ez azonban mindmáig nem történt meg. Felhívta a figyelmet arra, hogy egyelőre a tervezési munkálatok folynak, az elképzelések szerint egy 9 kilométeres szakaszon a föld alatt fut majd a körgyűrű, hogy elérje a 10-es utat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

gonosz maci
2008. április 14. 15:34
Valaki már megint nagyzolási mániában szenved, hogy ideépítsük Közép-europa legnagyobb közlekedési műtárgyát - akárcsak a Kőröshegyi völgyhídnál. Gyakorlatilag kizártnak tartom, hogy ez a legolcsóbb megoldás, még akkor is, ha száz telket ki kell sajátítani és újat adni a tulajoknak helyettük...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását